Cene povrća za period 08-12.12. 2017.

Cene povrća za period 08-12.12. 2017.

Tokom protekle nedelje na pijacama u Srbiji zabeležena je bogata ponuda povrća.

Na zelenoj pijaci u Loznici, tokom protekle nedelje, bogata je bila ponuda svih vrsta povrća. Cene većine proizvoda bile su na prošlonedeljnom nivou. Neznatan skok cena zabeležen je kod tikvice, patlidžana i brokolija.

Na zelenim pijacama u Vranju došlo je do rasta cene cvekle, krompira i paradajza. Ponuda i tražnja poljoprivrednih proizvoda bili su bolji u odnosu na prošlu nedelju.

Na pijacam u Čačku bogata je bila ponuda povrća. Šampinjoni su se prodavali po ceni od 200 din/kg, tikvice za 180 din/ kg. Paradajz se mogao pazariti po ceni od 60 do 70 din/kg a kupus za 20 do 25 dinara. Dobra je bila ponuda spanaća, koji se prodavao po ceni od 100 do 120 din/kg.

Bogata ponuda sezonskog povrća evidentirana je protekle nedelje na prodajnim punktovima na kvantaškoj pijaci u Beogradu. Slabija je bila ponuda paprike što se odrazilo na rast cene. Pored njih skuplji su bili brokoli, blitva, kelj, praziluk, peršun korenaš, šampinjoni, spanać i rotkvica. Za razliku od njih jeftiniji su bili beli luk, mladi crni luk, patlidžan, šareni pasulj i tikvice.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.