Cene povrća za period 08-12.09.2017.

Cene povrća za period 08-12.09.2017.

Na zelenim pijacama širom Srbije zabeležena je znatno veća potražnja za paprikom nego protekle nedelje.

Zabeležena je prva ponuda krastavca kornišona na kvantašu u Beogradu. Bogata ponuda paprike evidentirana je tokom prve sedmice septembra. Pored paprike dobra je bila i ponuda krompira, crnog luka, šargarepe i krastavca salatara. Što se cena tiče došlo je do rasta kod boraniije, dinje, lubenice, patlidžana, mladog crnog luka, paradajza i tikvice. Pad cena u odnosu na prethodni period zabeležen je kod brokolija, karfiola, pasulja žutog i šarenog.

Cena kupusa na pijaci u Čačku ove sedmice bila je 40 dinara. Krastavac se prodavao po ceni od 30 do 40 dinara, dok su kornišoni od 120 do 140 dinara. Ponuda paprike bila je dobra, cena se kretala 60 do 80 dinara, a paradajz 50 dinara. Ostale cene nisu se menjale.

Na zelenoj pijaci u Loznici dobra je bila ponuda i potražnja za povrćem. Za papriku su redovi bez obzira na rast cena. Paradajz i ostalo povrće za zimnicu su veoma traženi proizvodi u ovom periodu. Iako je ponuda povrća bila bolja na zelenim pijacama obim prometa je i dalje slab.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene dinje i paradajza a do pada cene kupusa, dok su cene ostalog povrća uglavnom nepromenjene. Ponuda i tražnja su bolje u odnosu na prošlu nedelju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica