Cene povrća za period 05-09.07.2019.

Cene povrća za period 05-09.07.2019.

Protekle nedelje bila je lošija ponuda tikvice, dok su skuplji bili dinja, boranija i zelena salata.

Raznovrsna je bila ponuda povrća, ali je promet bio loš na kvantašu u Beogradu. Bolja ponuda krompira, crnog luka i kupusa uslovila je pad cene. Jeftiniji su još bili paradajz, dinja, lubenica, patlidžan i praziluk. Za razliku od njih skuplji su bili blitva, brokoli, karfiol, kelj, paprika, spanać, tikvica i zelena salata.

Slabija ponuda i tražnja povrća u odnosu na prethodni period na zelenoj pijaci Kalenić u Beogradu. Skuplji su bili brokoli, karfiol, praziluk, tikvica i zelje, a jeftiniji dinja, crni luk, paradajz i patlidžan.

Što se povrća na zelenoj pijaci u Vranju tiče jeftiniji su bili boranija žuta i šarena, krastavac salatar, krompir, paprika babura, paradajz, šargarepa i tikvice. Jedino je cvekla bila skuplja u odnosu na pretodni period.

Na pijačnim tezgama u Pirotu jeftiniji su bili lubenica i paradajz u odnosu na prethodni period. Na zelenoj pijaci u Loznici boranija je skuplja, a nastavlja se trend veoma slabe ponude peršuna korenaša i paškanata.

Na zelenoj pijaci u Čačku  dobra je bila ponuda tikvice, a cena je varirala od 70 do 80 din/kg. Za crni luk je trebalo izdvojiti od 100 do 120 din/kg, a za paradajz od 70 do 100 din/kg. Cena paprike iznosila je 140 din/kg, a šargarepe 80 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica