Cene povrća za period 05-09.05.2017.

Cene povrća za period 05-09.05.2017.

Asortiman povrća na zelenim pijacama u Srbiji od prošle nedelje je bogatiji, zbog pojave lubenica.

 

Bolja ponuda domaćeg brokolija, karfiola, mladog kupusa, mladog krompira i krastavca na beogradskom kvantašu uslovila je pad cena ovih proizvoda u odnosu na prethodni period. Pored njih jeftinije su bili dinje i lubenice, ali i kelj, paprika, mladi crni luk i šampinjoni. Više cene zabeležene su kod peršuna, mladog belog luka, šargarepe i zelja.

Bolja ponuda krastavca salatara, mladog kupusa, mladog belog luka, paprike ljute, paradajza, rotkvice i zelene salate uslovila je pad cena na pijačnim tezgama u Vranju. Za razliku od njih, skuplji su bili mladi crni luk i spanać u odnosu na prethodni period.

U Čačku je asortiman povrća bio bogatiji, jer se u prodaji pojavila lubenica po ceni od 150 dinara po kilogramu. Prodaja mladog krompira odvijala se po ceni od 70 do 100 din/kg. Za karfiol, brokoli, papriku i patlidžan su kupci protekle sedmice, kao i prethodne, trebali da izdvoje 300 din/kg. Kod spanaća je dominirao iznos od 80 din/kg, tikvica 100 din/kg, a kod krastavca salatara cena je varirala od 100 do 120 din/kg.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica