Cene povrća za period 03-08.08.2018.

Cene povrća za period 03-08.08.2018.

Proteklu nedelju obeležila je prosečna ponuda povrtarskih kultura, dok je prodaja bila nešto slabija.

 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu nastavljen je trend prosečne ponude povrtarskih kultura na prodajnim punktovima tokom prve sedmice avgusta. Prodaja je bila dosta slaba. Zabeležen je pad cena kod boranije, karfiola, mladog crnog luka. Za razliku od njih skuplji su bili blitva, lubenica, paprika rotkvica, šampinjoni i zelena salata.

Na Kalenić pijaci u Beogradu slaba je bila ponuda i prodaja povrća. Rast cena kod dinje, lubenice, mladog crnog luka, paprike babure, paprike šilje, tikvice i zelja. Pad cena evidentiran je kod spanaća i zelene salate.

Na zelenoj pijaci u Čačku za krompir su kupci trebali da izdvoje od 40 do 50 din/ kg, a za crni luk od 50 do 60 din/kg. Kod lubenice je dominirao iznos od 25, dok je dominantna cena dinje iznosila 60 din/kg. Paprika se prodavala po ceni od 80, a tikvica za 50 din/kg.

Na pijaci u Vranju što se povrća tiče skuplji su bili cvekla, krastavac salatar, crni luk, ljuta paprika, paprika ostala i paprika babura. Jeftiniji su bili pasulj i šargarepa u odnosu na predhodni period.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica