Cene povrća za period 03-07.10.2019.

Cene povrća za period 03-07.10.2019.

Na kvantašu u Beogradu bila je dosta dobra ponuda paprike, paradajza i kupusa. Uprkos dobroj ponudi cene ovog povrća nisu padale. Što se ostalog povrća tiče ponuda je bila uglavnom na prošlonedeljnom nivou.

Na kvantašu u Beogradu zabeležena je sporadična prodaja lubenice i dinje. U pogledu cena evidentiran je pad kod blitve, boranije, brokoli, cvekle, karfiol, krastavca kornišona, crnog luka, šargarepe, zelene salate i spanaća. Skuplji su bili dinja, kelj, krastavac salatar, lubenica, paprika šilja, pasulj tetovac, peršun lišcar i zelje.

Na kvantaškoj pijaci u Leskovcu je zabeležen pad cena karfiola, krastavca kornišona, patlidžana i šargarepe. Skuplja je bila ljuta paprika.

Na zelenoj pijaci u Pirotu jeftiniji su bili karfiol, patlidžan i šargarepa.

Na zelenoj pijaci u Čačku bila je dobra ponuda povrtarskih kultura. Još uvek je visoka cena karfiola, pošto je dominirao iznos od 100 din/kg. Za paradajz i papriku je trebalo izdvojiti od 70 do 120 din/kg, tikvice, šargarepu i krompir od 50 do 60 din/kg. Cena crnog luka varirala je od 70 do 80 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu je zabeležena prodaja spanaća po ceni od 150 din/kg. Došlo je do rasta cena ljute paprike, paradajza, krastavca salatara i tikvice. Jeftiniji su bili karfiol, krastavac kornišon i patlidžan.

Na pijačnim tezgama u Loznici dominantne cene boranije, karfiola, kupusa, crnog luka i belog luka bile su niže, a cene dinje, krastavca salatara, paprike ljute, paprike šilje i ostalih paprika bile su više u odnosu na prethodni period.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica