Cene povrća za period 02-06.03.2018.

Cene povrća za period 02-06.03.2018.

Tokom protekle nedelje niske temperature i sneg uslovili su slabiju ponudu povrća i rast cena na pijacama širom zemlje.

Na zelenoj pijaci u Vranju što se povrća tiče niže su cene zabeležene kod krastavca salatara i luka crnog. Za razliku od njih skuplja je bila tikvica. Ponuda i tražnja povrća bila je slabija zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Zbog veoma niskih temperatura, zabeležena je loša ponuda povrća na zelenoj i kvantaškoj pijaci u Subotici.

Slaba ponuda poljoprivrednih proizvoda zabeležena je i na zelenoj pijaci u Zaječaru zbog niskih temperatura i ledene kiše. Loše vremenske prilike i niske temperature glavni su razlog što povrća praktično nije ni bilo na pijačnim tezgama u Novom Sadu, a slično je bilo i u Zrenjaninu.

Ponuda povrća bila je smanjenog intenziteta na zelenoj pijaci u Čačku, a glavni razlog bili su jaki mrazevi protekle sedmice.

Za krompir su kupci trebali da izdvoje od 30 do 40, a za kupus 30 din/kd. Paprika se mogla pazariti po ceni od 300 din/kg, dok je krastavac salatar koštao 160 din/kg.

Veoma niske temperature bile su glavni razlog dosta slabe ponude na Kvantaškoj pijaci u Beogradu protekle nedelje. To je uslovilo rast cena blitve, celera, karfiola, kelja, kelja pupčara, mladog crnog luka, paprike, patlidžana, praziluka, rotkvice, kupusa, zelene salate i zeleni u odnosu na prethodni period.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica