Cene povrća za period 01-05.09.2017.

Cene povrća za period 01-05.09.2017.

Na pijacama u Srbiji ponuda lubenice i dinje bila je slabija u odnosu na predhodni period.

Na zelenoj pijaci u Loznici dobra je bila ponuda povrtarskih kultura, a paprike je bilo u izobilju. Skuplji su bili kupus i tikvica.

Na zelenoj pijaci u Vranju došlo je do rasta cene boranije, krastavca salatara i kupusa. Jeftiniji su u odnosu na predhodni period bili paprika ljuta, paprika babura, patlidžan, peršun i zelje. Ponuda i tražnja bile su bolje u odnosu na predhodni period.

U Čačku je ponuda paprike bila dobra, a cena se kretala od 60 do 80 din/kg. Krompir, tikvice i krastavac salatar su se prodavali po ceni od 30 do 40 din/kg. Kod crnog luka je cena varirala od 50 do 60 din/ kg. U prodaji je bilo krastavca kornišona po ceni od 120 do 140 din/kg.

Na kvantašu u Beogradu u ponudi povrća dominirali su crni luk, krompir, paprika, krastavac, cvekla i šargarepa, dok je ponuda lubenice i dinje bila slabija u odnosu na predhodni period. U pogledu cena zabeležen je rast kod boranije, paprike babure, pasulja, šargarepe i spanaća. Za razliku od njih niža je bila cena brokolija, karfiola, kelja, mladog crnog luka, paprike ljute, praziluka, tikvice i zelene salate.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica