Cene povrća za period 01-05.06.2018.

Cene povrća za period 01-05.06.2018.

Sve je bolja ponuda sezonskog povrća na pijačnim tezgama. U ponudi su se pojavile mlada cvekla i šargarepa, pa im je i cena u porastu. Zabeležen je rast cena i kod krompira, crnog luka i zeleni. Jeftiniji su u odnosu na prethodnu sedmicu bili brokoli i paradajz.

Na zelenoj pijaci u Vranju evidentiran je pad cena krastavca salatara, krompira mladog, kupusa mladog, paprike babure, paprike ostale, paprike ljute, paradajza, spanaća i tikvice.

Ponuda sezonskog povrća bila je dosta dobra na zelenoj pijaci u Loznici protekle nedelje. Skuplji su bili grašak, paprika babura, beli luk i pasulj beli, a niža cena zabeležena je kod blitve, žute boranije, paradajza, patlidžana i krastavca salatara.

Na Kvantaškoj pijaci u Beogradu znatno bolja ponuda krastavca salatara i tikvice uslovila je značajan pad cene u odnosu na prethodnu sedmicu. Jeftiniji su bili boranija, brokoli, dinja, karfiol, mladi krompir, kupus, lubenica, beli luk, paradajz, patlidžan i rotkvica. Za razliku od njih skuplji su bili celer, mladi crni luk, praziluk, šargarepa, spanać, zelen, zelena salata i zelje.

Izvor: STIPS

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica