Cene povrća na zelenim pijacama za period 24-28.03.2017.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 24-28.03.2017.

Na zelenim pijacama u Srbiji došlo je do pada cene krastavca, kako salatara, tako i onog koji je posebno upakovan.

 

Na kvantaškoj pijaci u Beogradu ponuda sezonskog i ostalog povrća tokom prošle nedelje bila je dobra. Obim prodaje bio je malo bolji u poređenju sa prethodnim periodom. Kada je reč o cenama, evidentiran je pad kod cvekle, karfiola, kelja, kelja pupčara, krastavca salatara, kupusa, mladog crnog luka, paprike babure, čeri paradajza, rotkvice i zelene salate. Za razliku od njih, skuplji su bili paprika šilja, paradajz i tikvica.

U Čačku je ponuda i prodaja povrća na pijačnim tezgama bila uobičajena. Kod paprike, karfiola i brokolija dominirao je iznos od 300 din/kg. Za tikvice je trebalo izdvojiti 250 din/kg, a za šampinjone 200 din/kg. Kod krastavca salatara i paradajza cena je varirala od 180 do 200 din/kg. Crni luk se, kao i prethodnih sedmica, mogao pazariti po ceni od 50 do 60 din/kg.

Na zelenoj pijaci u Vranju je tokom protekle nedelje došlo do pada cene blitve, krastavaca salatara (posebno upakovanog) i rotkvica. Za razliku od njih, skuplji su bili mladi kupus, crni luk, ljuta paprika, paradajz i peršun lišćar. Ponuda je bolja, dok je tražnja na prošlonedeljnom nivou. 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica