Cene povrća na zelenim pijacama za period 08-12.08.2016.

Cene povrća na zelenim pijacama za period 08-12.08.2016.

Dobra ponuda i bogat asortiman povrća zabeleženi su prošle nedelje na zelenim pijacama u Srbiji.

 

U Pančevu, na zelenoj pijaci, prošle nedelje evidentirana je dobra ponuda povrća, dok je obim prodaje uobičajen za ovaj period godine. Došlo je do pojeftinjenja dinje, spanaća, karfiola, paškanata i peršuna korenaša, dok su boranija i beli luk poskupeli.

Na zelenoj pijaci u Čačku ponuda povrća bila je dobra. Za crni luk i krastavac salatar bilo je potrebno izdvojiti od 50 do 60 din/kg, kod šargarepe je dominirao iznos od 70 din/kg, paprika šilja i babura koštale su od 70 do 80 din/kg, a crvena paprika – 120 din/kg.

Na tezgama zelene pijace u Loznici bilo je raznovrsnog povrća. Rast cena zabeležen je kod boranije, brokolija, belog i crnog luka, rena i zeleni, dok su jeftiniji, u odnosu na prethodni period, bili paradajz, patlidžan i peršun lišćar.

Na vranjskoj zelenoj pijaci nije bilo promena u pogledu ponude, tražnje i dominantnih cena povrća u odnosu na prethodnu sedmicu.

Bolja ponuda povrća primećena je na kvantašu u Beogradu, ali je obim prodaje i dalje slab. Do pada cena došlo je kod boranije, brokolija, krastavca salatara, lubenice, paprike babure i paradajza. S druge strane, poskupeli su blitva, celer, kelj, crni luk, mladi crni luk, šampinjoni, spanać i zelje.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica