Cena maline i kupine NEJEDINSTVENA – Uslove i otkup DIKTIRA izvoznički lobi!

Cena maline i kupine NEJEDINSTVENA – Uslove i otkup DIKTIRA izvoznički lobi!

Savez poljoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije ocenio je da je situacija u poljoprivredi “nikad lošija” i da su, kako navode, ugroženi malinari ali i mlekari, stočari i ratari.

malina i kupina u činiji

U dopisu upućenom premijerki Ani Brnabić navodi se da resorno ministarstvo “uopšte ne zanima rad poštenog srpskog seljaka ili ih zanima kroz interes stvaranja monopola i podrške hladnjačarima, klaničarima i mlekarama”.

“Da li je normalno da proizvođač maline i kupine ima akontnu cenu za istu i do šest meseci, da ne zna po kojoj ceni prodaje svoj proizvod, a da isti ti hladnjačari imaju ugovore u kojima jasno stoji cena po kojoj oni prodaju robu krajnjem kupcu”, upitali su u dopisu.

Ocenili su da je jedan od “velikih problema nejedinstvena cena maline i kupine”.

“Ovog puta gospodo iz ministarstva samo nemojte opet onu priču da tržište diktira cenu jer mi to znamo. Ta cena se formira ali prema krajnjem kupcu. Cenu prema poljoprivrednom proizvođaču diktiraju monopol hladnjačara u jako tesnoj vezi sa izvozničkim lobijem gde su ljudi iz Privredne komore, ministarstva i oni koji su bliski vlasti”, naveli su iz Saveza poljojoprivrednih proizvođača Zapadne Srbije.

Izvor: Beta

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica