Iskustvo iz Švajcarske primenili ovde – Sad u Ovsištu imaju pravi mali raj

Iskustvo iz Švajcarske primenili ovde – Sad u Ovsištu imaju pravi mali raj

Miljojka Lukić iz sela Ovsište seoskim turizmom počela je da se bavi nakon što se sa mužem vratila iz Švajcarske. Znanje i iskustvo koje su tamo stekli odlučili su da primene na sopstvenom gazdinstvu.

Kuća im je udaljena od puta, priroda koja ih okružuje je prelepa i kockice su se sklopile. Prvi gosti su počeli da pristižu prvo je došla kako oni kažu jedna žena iz Beograda sa dve unuke i posle toga je sve išlo svojim tokom.

Imaju porodični apartman i nekoliko zasebnih soba. Miljojka kuva za sve goste, ima domaće sirovine, tove svinje, imaju kokoške, a kuvaju na Smederevcu. Za doručak sprema kačamak od svog belog kukuruza koji se melje na obližnjoj vodenici.. za ručak mesi integralni hleb koji se peče u furuni.. Gosti najviše vole sarme pihtije i takoreći sve! Najviše gostiju dolazi iz Beograda, a ima ih i iz Švajcarske koji se redovno vraćaju.

Od seoskog turizma ne može da se živi to je samo dopuna prihoda a Lukići se ovim poslom bave zato što vole a ne zato što im je moranje. Miljojka se nada da će ovaj posao da nastave mladji ukućani koji sada uz njih stiču prva znanja.

I na kraju da poslušamo Miljojkin savet za uspeh, ona kaže potrebna je velika upornost i odgovornost pa uspeh neće izostati…

Ne zaboravite da se prijavite na mejling listu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica