U poseti Udruženju žena “Udahni život”: Trpeza koja ostavlja bez daha i tople priče o radu Udruženja

U poseti Udruženju žena “Udahni život”: Trpeza koja ostavlja bez daha i tople priče o radu Udruženja

Jedna od najlepših inicijativa na našim prostorima, koju smo u ovoj godini zabeležili. Udruženje vredno pažnje, kako zbog svojih pozitivnih ciljeva, tako i zbog umeća i svestranosti okupljenih članica, svakako je Udruženje žena “Udahni život” iz sela Stanišići, u opštini Sombor.

U Udruženju je aktivno 38 članica, u svim aktivnostima učestvuje osam članica, dok se ostale organizuju u skladu sa svojim interesovanjima. U okviru ovih aktivnosti podrazumeva se proizvodnja hrane, učestvovanje, ali i organizovanje manifestacija, kao i edukacija iz mnogobrojnih oblasti. Cilj im je da selo Stanišići učine pozitivnijim mestom za život.

Veruju da su ponekad nekoliko koraka ispred vremena u kojem žive, a da to nije daleko od istine govore i proizvodi koji su krasili trpezu i koje smo imali prilike da probamo.

Objekat koji je u rukama ovog Udruženja ustupljen je besplatno za upotrebu, pošto je vlasnica prepoznala vrednosti Udruženja putem društvene mreže Facebook.

A kada je reč o ovoj godini, u Udruženju postoje planirane aktivnosti koje se odvijaju.

“Počeli smo već proizvodnju rasada, planiramo da i dalje radimo u plasteniku, proizvodimo i prerađujemo, organizujemo manifestacije, nastavimo sa edukacijama i sa uređivanjem kuće”, navodi Ljiljana Gusić.

Sagovornice:

Ljiljana Gusić


Dragica Vasiljević

Dragana Kovačević

Svetlana Bulović


 

 


 

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica