Za razvoj lovstva u Vojvodini 38 miliona dinara

Za razvoj lovstva u Vojvodini 38 miliona dinara

Pokrajiski sekretar za poljoprivedu vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, uručio je 82 ugovora u vrednosti od 38 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za raspodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine u 2017. godini.

[youtube_embed url=“https://www.youtube.com/embed/dx0F308ufsk“ ratio=“16:9″]

„Zadovoljstvo mi je što smo ove godine u prilici da investiramo oko 38 miliona dinara u lovstvo, od čega je učešće pokrajinskog sekretarijata 27,5 miliona dinara dok učešće korisnika iznosi 10 miliona“, poručio je Radojević.

Kako je dalje naveo, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, uveo je ove godine po prvi put dve nove meresufinansiranje nabavke terenskih vozila za čiju namenu su izdvojena sredstva u vrednosti od 5 miliona dinara, dok učešće korisnika iznosi 7 miliona.

Novosađani u pripravnosti: Lisice i divlje svinje šetaju gradom

Druga mera tiče se monitoringa populacije prepelice, za čije uvođenje se prema stanju na terenu ukazala potreba, a korisnici lovišta sami su inicirali ove mere agrarne politike Vojvodine u cilju unapređenja i razvoja lovstva.

Resorni sekretar takođe je naveo, da je pored subvencija za nabavku terenskih vozila, veliko interesovanje kod korisnika lovišta izazvala izgradnja prihvatilišta za fazanske piliće, zatim rekonstrukcija objekata za obradu trofeja, te kada su u pitanju lovišta posebne namene, izgradnja i rekonstrukcija ograda, za čiju namenu je izdvojeno gotovo 7 miliona dinara.

Radojević je predstavnicima medija poručio da će s obzirom na veliko interesovanje, pokrajinski sekretarijat i u narednom budžetu, za 2018. godinu nastaviti sa sprovođenjem mere subvencija za nabavku terenskih vozila, te pozvao korisnike da redovno konkurišu.

Izvor: RTV

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti