Završen zimski seminar farmera na Tari: Evo šta brine poljoprivrednike!

Završen zimski seminar farmera na Tari: Evo šta brine poljoprivrednike!

U organizaciji kluba 100 p+ održan je osamnaesti susret poljoprivrednika na Tari. Kao i svake godine do sada Hotel Omorika gde se skup održava ispunjen je do poslednjeg mesta. Slično je bilo i u Sali gde su se održavala predavanja što znači da je program bio dobar i zanimljiv posetiocima.

 

Kao glavne teme ovoga skupa izdvojile su se:

  • uvođenje E agrara i šta ova mera znači za poljoprivrednike,
  • izmena zakona o prometu nekretnina kako bi se odvojili oni kojima je poljoprivreda primarna delatnost od onih koji se poljoprivredom bave kao dopunskom delatnošću,
  • reforma penzionog Sistema

I ostale aktuelne teme koje su važne za poljoprivredu.

Ovom skupu tradicionalno su prisustvovale mnoge kompanije iz agrosektora kako bi proizvođačima predstavili svoju ponudu za nastupajući period.

Mnogi od poljoprivrednika koji su posetili ovaj skup dolaze godinama unazad, kako bi razmenili iskustva i znanja među sobom, a pre svega zimski period, kada je manje obaveza na polju, iskoristili za druženje.

Mnoge poznate kompanije iz agrarnog sektora prisustvovale su ovom seminaru i pokušale da poljoprivrednicima

Mnogi poljoprivrednici koji su ove godine boravili na Tari dolazili su na savetovanje od samog početka. Veliko interesovanje poljoprivrednika privukla je prezentacija kompanije KWS. Kada je ishrana biljaka ali i očuvanje zemljišta u pitanju kompanija Biofor predstavila je poljoprivrednicima svoju tehnologiju i proizvode.  A priliku da se druže sa poljoprivrednicima nisu propustili ni predstavnici kompanije Savacoop.


Jedan od poljoprivrednika koji posećuju ovaj skup od samoga početka je i Stipan Šarčević iz Žednika, njega smo upitali iz kog razloga on posećuje ovaj skup tako dugo. Više pogledajte u video prilogu.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica