Vesti – Proglašena vanredna situacija zbog poplava u celoj Srbiji

Vesti – Proglašena vanredna situacija zbog poplava u celoj Srbiji

Zbog opasnosti od poplava od sinoć je na snazi vanredna situacija u celoj Srbiji. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, do sada je od poplava ugroženo više od 600 objekata, bez struje je oko 630 domaćinstava, a bez vode najmanje 226. Evakuisana je 171 osoba.
 

Poplavljeno imanje - ©Agromedia 

Najviše padavina u toku prethodne noći bilo je na teritoriji Zlatibora, Kopaonika, Kraljeva, Valjeva, Sjenice, Požege, Crnog Vrha i Vranja. U Kraljevu i okolini poplavljeno je 360 domaćinstva i više od 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Velike površine poljoprivrednog zemljišta uništene su i u drugim gradovima širom Srbije: u Kruševcu oko 180 hektara, Trsteniku 120, u opštini Varvarin oko 700 hektara, Ćićevcu oko 100, u Užicu i okolini čak 2.500, a u Gornjem Milanovcu poplavljeno je oko 70 hektara poljoprivrednog zemljišta.
 

Poplavljeno imanje - ©Agromedia 

Takođe, u svim ovim mestima su oštećeni, delimično ili potpuno uništeni i razni objekti i stambene kuće. U Ćićevcu su ugrožena 23 stambena objekta, u Čačku čak 150, u opštini Lučani poplavama je ugroženo 10 kuća, dok je u Tutinu povećana ugroženost porodičnih kuća od bujičnih poplava, a bez električne energije je više 100 domaćinstava.

U Novoj Varoši bez struje je više od 400 domaćinstava, u Užicu je ugroženo 15 stambenih objekata, a oko 80 domaćinstava je ostalo bez vode. U Novom Pazaru poplave su ugrozile oko 90 objekata i srušila tri pešačka mosta, a bez struje je ostalo 200 domaćinstava.

Širom Srbije u prekidu su stotine putnih pravaca i evidentirana su brojna klizišta.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica