Uskoro novi konkurs za subvencionisanje zadruga

Uskoro novi konkurs za subvencionisanje zadruga

Mlekara Green Milk, pčelarska zadruga Med i voće, voćarska zadruga Poljanica Trend i mnoge druge doživele su procvat svoje proizvodnje tek nakon subvencija koje su dobile iz ministarstva zaduženog za regionalni razvoj. Sada je u planu novi konkurs.

Nastavljajući istim tempom u planu je još jedan konkurs za subvencionisanje čak 60 zadruga koji bi trebalo da bude objavljen za manje od mesec dana, najavio nam je ministar Milan Krkobabić.

„Ovo je moj poziv domaćinima koji imaju oformljenu zadrugu ili žele da je oforme da se prijave na konkurs. Sredstva su tu, samo je potrebno da se odlučite čime želite da se bavite. Novac je odvojen za opremu, višegodišnje zasade, za osnovno stado, mašine, tehnologiju, sve ono što pomaže da se napravi iskorak u toj proizvodnji. Formalnosti su već poznate i nisu komplikovane“, objašnjava ministar Milan Krkobabić.

Nedavno je u Palati Srbija uz podržku Vlade Republike Srbije, formiran je Nacionalni tim za preporod sela Srbije koji će imati za cilj da spreči odumiranje više od hiljadu sela u brdsko-planinskim, jugoistočnim i strateški važnim pograničnim područjima Srbije.

Sagovornik: minstar Milan Krkobabić

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica