Prvi put u istoriji Srbije: Ministarstvo za brigu o selu

Prvi put u istoriji Srbije: Ministarstvo za brigu o selu

Prvi put u istoriji Srbije: Ministarstvo za brigu o selu-© Matija Jovanović

Grupa od 167 poslanika vlasti poslala je u skupštinsku proceduru Zakon o ministarstvima, koji predviđa da u novoj Vladi bude 21 ministarstvo.

Taj predlog uključuje osnivanje još tri resora, a to su Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Na čelu novog Ministarstva za brigu o selu mogao bi se naći Milan Krkobabić, dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i Ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Izvor: Jugmedia

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica