Održan Šumadijski sajam poljoprivrede važan za sve poljoprivrednike u centralnoj i južnoj Srbiji

Održan Šumadijski sajam poljoprivrede važan za sve poljoprivrednike u centralnoj i južnoj Srbiji

Urpkos okolonostima ovogodišnji Šumadijski sajam je održan. Oragnizatori su više nego zadovoljni brojem posetilaca, a za vikend je kao i uvek bio zabeležen najveći broj posetilaca. I pored aktuelne pandemije korona virusa broj izlagača na sajmu bio je odličan, saznali smo od direktora Šumadijskog sajma, Aleksandra Lazovića.

Izložba koza, ovaca i konja bila je veoma posećena. Šumadijski sajam bio je jedan od retkih koji je voe godine uspeo da organizuje ovak vid sadržaja. Sajam ima pre svega regionalni karakter pa je bila izložena i mehanizacija koja je bila netipična za ovo podneblje. Dejan Zorič iz kompanije Agroteh ističe da je veoma dobra posećenost ovogodišnjeg sajma i da je veliki broj onih koji se interesuju za mehanizcaiju.

Po lepom sunčanom danu kakv je bio u subotu 4. septembra na platou ispred zgrade Šumadijskog sajma bilo mnogo naroda. Većina je došla da poseti sajam I po nešto kupi I odnese kući. Dok su se neki odmarali ispod šatora I uzeli nešto da prezalogaje, drugi su posmatrali izložbu konja, treći ispred bine gledali kulturno umetnički program…….. Našu pažnju privukao je štand sa etno nameštajem koji je ručno rađen pa smo prodavca upitali šte sve prodaje.

Kako nam je prodavac etno nameštaja rekao posetioce najviše zanima nameštaj i burad. Proizvodi nisu tako skupi, cene su na nivou od prošlogodišnjih, kaže ovaj prodavac.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica