Od 15. aprila do kraja maja traje podnošenje zahteva za SUBVENCIJE PO KOŠNICI

Od 15. aprila do kraja maja traje podnošenje zahteva za SUBVENCIJE PO KOŠNICI

Od jučerašnjeg datuma se može podneti zahtev za ostvarivanje prava za podsticaje po košnici pčela. Iznos koji je predviđen po košnici pčela iznosi 800 dinara. Za ove podsticaje može da se prijavi pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

KošnicaFoto:Agromedia

Navedeni podsticaji po košnici pčela se ostvaruju za najmanje 20 košnica pčela, odnosno najviše 1000. Ova informacija u praksi znači da svi pčelari koji imaju manje od 20 obeleženih i registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela, dok oni koji imaju preko 1000 košnica i podnose zahtev za ostvarivanje prava na ovaj podsticaj, neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, nego će im se priznati podsticaji za 1000 košnica pčela.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Prijava može da se izvrši i elektronski. Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja.

 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica