Ministar za brigu o selu održao radni sastanak, u fokusu nedavno usvojena uredba Vlade Srbije

Ministar za brigu o selu održao radni sastanak, u fokusu nedavno usvojena uredba Vlade Srbije

Predstavnici gotovo svih jedninica lokalnih samouprava iz Srbije okupili su se na poziv ministra Milana Krkobabića, a razlog ovog sastanka je Uredba o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije.

Ovu uredbu je Vlada Republike Srbije ,a na predlog Ministarstva za brigu o selu usvojila na sednici koja je održana 24. juna 2021 godine.

Pred prepunom salom ministar Milan Krkobabić, sve prisutne detaljno je upoznao sa procedurom realizacije ovoga programa na terenu.

“Mi  hoćemo da neki mladi ljudi koji danas žive na selu ostanu da žive i dalje tamo. Hoćemo i da neki drugi mladi, ili malo stariji, koji su napustil isela, krenu da se vraćaju u svoj zavičaj. A želimo i da svi drugi, koji imaju ideje i žele da se bave poljoprivredom, starim ili novim zanatima, etno turizmom, potraže budućnost u selima Srbije”, rekao je ovom prilikom ministar Krkobabić.

Prisutnima se obratio i predsednik Akademijskog odbora za selo dr Dragan Škorić.

“Srpska akademija nauka i umetnosti sa svojim akademijskim odborom za selo podržava ovaj program sa znanjem, znanjem i samo znanjem”, navodi Škorić.

Predsednik opštine Ražanj, Dobrica Stojković, takođe se obratio prisutnima i izneo svoje razmišljanje o ovom projektu.

“Sela su nam dosta devastirana, ima dosta napuštenih kuća, zaboravljenih domaćinstava, i upravo ovaj projekat je jedan poziv da oživimo ova sela”, rekao je Stojković.


Zabeleženi broj prisutnih na ovom sastanku pokazuje da postoji veliko interesovanje za projekat, ali i da su velika očekivanja.

Sagovornici:

Milan Krkobabić, ministars za brigu o selu
Dr Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo
Dobrica Stojković, predsednik opštine Ražanj
Vladimir Babić, predsednik opštine Prijepolje


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica