Ministar Nedimović najavio novu liniju subvencija: Država subvencioniše kupovinu traktora sa 50 odsto

Ministar Nedimović najavio novu liniju subvencija: Država subvencioniše kupovinu traktora sa 50 odsto

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je prilikom posete selima na teritoriji opštine Kosjerić najavio novu liniju subvencija koje će biti dostupne poljoprivrednicima poslednjih dana marta ili prvih dana aprila. Ove subvencije će, kako je rekao resorni ministar, biti naročito interesantne za ljude u istočnoj i zapadnoj Srbiji jer prednost imaju stočarstvo i voćarstvo.

Branislav NedimovićFoto:Agromedia

„Ako želite da kupite na primer traktor od 20 hiljada evra, 50 posto novca dobijate od države, 40 posto dobijate od banke i to na tri do sedam godina i 10 posto vi dajete sami. Tako da praktično ako traktor košta 20 hiljada evra, dobijate 10 hiljada evra, ja mislim da to nije malo. Kosjerić je u zadnje dve godine bar 100 traktora kupio od subvencija države”, rekao je Nedimović za TV Prvu.

On je tim povodom prokomentarisao i aktuelnu situaciju sa krompirom.

„Imamo dosta problema sa krompirom i ovde u Kosjeriću, to ćemo u živoj komunikaciji zajedno sa velikim trgovinskim lancima razrešiti. Nažalost cena nije onakva kakvu su mnogi očekivali. Mi ćemo se potruditi da ne ostane mnogo krompira u trapovima, nego da ga pokušamo i izvesti iz Srbije”, dodao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica