KWS proslavio 20 GODINA poslovanja u SRBIJI

KWS proslavio 20 GODINA poslovanja u SRBIJI

Kompanija KWS osnovana davne 1856. godine u Nemačkoj i koja se i danas oslanja na svoju tradiciju porodičnog vlasništva, proslavila je 20 godina poslovanja u Srbiji.

Kao nezavisna semenska kuća, KWS je dao svoj doprinos i podršku proizvođačima, uvodeći savremene sorte poljoprivrednih useva, kao što su kukuruz, šecerna repa, suncokret, uljana repica, sirak, pšenica, ječam, raž.

Generalni direktor KWS Srbija dr Pavle Sklenar na obeležavanju jubileja firme obratio se prisutnima i sumirao je utiske, šta je sve urađeno u prethodnih 20 godina. Kako kaže, neke godine su bile rodne, neke manje, ali uz uzajamnu podršku su istrajali i traju i dalje. Istakao je da su srećni što mogu da obeleže ovakav jubilej sa poslovnim saradnicima, proizvođačima, kolegama i pripadnicima sedme sile.

KWS firma

O važnosti KWS Srbije za celu KWS grupu govori sama činjenica da je kompanija uložila u Doradni centar u Bečeju, Istrazivačku stanicu u Staroj Pazovi, ali i da konstanto ulaže. Jedna od poslednjih investicija je i savremeni magacin u Bečeju, koji je pušten u rad 2021. godine, na površini od 2.000 m2.

Dr. Sklenar kaže da u poslednjih 20 godina KWS Srbija je od momenta početka rada Doradnog centra u Bečeju implementirala i najnovija i najmodernija tehnološka rešenja koja omogućavaju praćenje pošiljaka ka kupcima, RFID kodiranje kao i najnovija tehnološka rešenja za implementaciju i organizaciju skladišnog prostora. Prateći savremene trendove , obezbeđuju visok nivo usluge korsnicima.

KWS Razvojno istrazivački centar iz Stare Pazove završava svoju devetu sezonu i osnovni cilj selekcijske stanice je stvaranje novih, visoko prinosnih, lokalno adaptiranin hibrida, pretežno iz FAO grupe 400, 500 i 600, ali generalni direktor ove kompanije je napomenuo i da se kroz njihovu mrežu prolaze i hibridi iz svih ostalih FAO grupa.

Generalni direktor KWS


Pavle Skelner: ,,U zadnjih 20 godina od kada postoji KWS Srbija mi smo lideri u proizvodnji sećerne repe. Posebno nam je drago da smo za tih 20 godina uspeli da uvedemo na srpsko tržiste šecerne repe nove tehnologije kao što su tolerantnost na rizomaniju, tolerantnost na cercosporu, CONVISO® SMART i najnovije kao što su sada nove sorte CR+ sa povećanom tolerantnoscu na bolesti cercospore secerne repe.”

Na obeležavanjau 20 godina poslovanja u Srbiji istaknuto je da je ova firma uvozila semena da bi ih distribuirala na  tržište, ali sada imaju kompletan ciklus proizvodnje sorti i hibrida, od njihovoh stvaranja, oplemenjivanja kukuruza, ispitivanja novih hibrida kukuruza i njihove dalje distribucie, proizvodnje semena, dorade semena u vlastitom Doradnom centru kapaciteta 10.000 tona semenskog kukuruza.

Takođe je istaknuto da su ove godine izvezli seme u 29 država širom sveta na tri kontinenta. Da bi nastavili i dalje ovako dinamično da se razvijaju u budućnosti, pored već pomenutog stvaranja novih hibrida kukuruza u Srbji, posebno će se fokusirati na održivost poljoprivrede, sa jedne strane na stvaranje još prinosniji, još efikasnijih hibrida kukuruza za naše proizvodače, a takođe na popravljanju efikasnosti celog našeg procesa oplemenjivanja kukuruza, proizvodnje semena i dorade semena kukuruza, kaže generalni direktor firme.


Proizvodnja u KWSu

Takođe da bi ostali u jos bližem kontaktu sa našim proizvođačima, rečeno je da će KWS razvijati nove načine distribucije i prodaje semena koji do sad nisu viđeni na našem tržistu, barem kada je poljoprivreda u pitanju, kroz razvoj našeg prodajnog tima i primenu novih, savremenin sistema i digitalnin tehnologija. Ono što je posebno važno i dalje će razvijati svoje potencijale i kvalitete u semenskoj proizvodnji, kako bi bila na još višem nivou i kako bi davala što bolji kvalitet semena za proizvođače, ne samo u Srbiji nego i širom sveta, izjavio je generalni direktor, dr. Pavle Sklenar.


Slogan KWS-a kaže: “SEJEMO BUDUĆNOST OD 1856. GODINE”, zato je važno da se ovde ne zaustavljaju, istakao je generalni direktor. Takođe je dodao da će i dalje ogroman istaživački rad i osluškivanje potreba proizvođača biti osnov  aktivnosti, a da će lokalni tim uvek biti na raspolaganju u cilju pronalaženja najboljih rešenja za izazove koji su pred njima.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica