Krkobabić: Uskoro minibusevi za sela Srbije

Krkobabić: Uskoro minibusevi za sela Srbije

„U selima Srbije danas je pitanje kako stići iz jednog u drugo selo, kako stići do prvog grada – u školu, kod lekara, do opštinskog ili poštanskog šaltera. Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas.“– izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon što je danas zvanično raspisan Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije.

Foto: Agencija Beta

Program predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, a maksimalan iznos sredstava za ove namene po jednoj prijavi je 7 miliona dinara.

Za ovaj program opredeljeno je u budžetu Republike Srbije 120 miliona dinara, a njegovom realizacijom rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Konkurs traje do 3. septembra 2021.godine.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica