Italija zemlja partner 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Italija zemlja partner 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

U organizaciji Italijanske agencije za spoljnu trgovinu (ITA) u Beogradu, i ove godine će se posetiocima Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu predstaviti veliki broj italijanskih kompanija iz gotovo svih oblasti poljoprivredne delatnosti. Zvaničnu italijansku kolektivnu izložbu upotpuniće i bogat program pratećih događaja u sklopu italijanskog nastupa u svojstvu Zemlje partnera.

Italija zemlja partner Poljoprvrednom sajmu u Novom Sadu - © Agromedia 

Kako partnerstvo znači pre svega saradnju i razmenu znanja i iskustava, predviđeno je održavanje niza seminara i radionica koji će učesnicima pružiti priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima i rešenjima u poljoprivredi, kako u pogledu primene novih tehnologija (o tome će posebno biti reči na seminaru „Inovativne tehnologije u poljoprivredi“), tako i u smislu organizacije poljoprivredne proizvodnje u smislu ekološke i ekonomske održivosti (okrugli sto na temu „Sustainable, Green and Circular Economy“).

Predviđena je i prezentacija sajma „Agrilevante“, jedne od najznačajnijih međunarodnih smotri poljoprivredne mehanizacije i tehnologija za poljoprivrednu proizvodnju koja se održava od 10. do 13. oktobra u Bariju, u Italiji. Svi zainteresovani mogu da se prijave OVDE

Učešće na skupovima su najavili predstavnici najznačajnijih italijanskih, srpskih i međunarodnih institucija i kompanija koji će predstaviti svoja iskustva i najbolje prakse.

Italija zemlja partner Poljoprvrednom sajmu u Novom Sadu - © Agromedia

U okviru italijanskog štanda u Hali 1 novosadskog sajma, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa bogatom ponudom ovogodišnjih izlagača. Zastupljene su raznovrsne poljoprivredne mašine i oprema po kojima su italijanski proizvođači poznati u celom svetu: od krupne mehanizacije (ABRAMO MASON, AGRINOVA, MARTINI E DURANTI, MECMAR, METALMONT, OLIVER AGRO, VENDRAME) preko rezervnih delova (AGRIEXPORT, GB RICAMBI) do najsitnijih komponenti i namenskih alata (CASTELLARI).

Zastupljene su i sve vrste poslova, od zemljanih radova, preko navodnjavanja (MB PLAST, MECCANICA INDUSTRIALE, SEA-LAND), uzgoja, pa sve do sistema za tretman plodova posle berbe (M.A.F. RODA ITALIA, RG IMPIANTI, UNITEC). Predstaviće se i proizvođači sadnog materijala (GEOPLANT VIVAI, MACCANTI VIVAI, VIVAI NISCHLER) kao i prozvođači mašina i opreme za rasadnike (HOLMAC, ORTIFLOR GROUP). Zainteresovani će biti u prilici da se upoznaju i sa programima za zaštitu i ishranu poljoprivrednih kultura (SCAM), a iz oblasti stočarstva, svoj asortiman će predstaviti kako kompanije za proizvodnju objekata i opreme za stočarstvo (DUE A) tako i firme specijalizovane za hranu i suplemente za životinje (TECNOZOO).


Tu su i oprema i mašine za prehrambenu industriju (RIVMEC, MAGNABOSCO), a posetiocima italijanskog štanda će biti predstavljene i najnovije aktivnosti i inicijative italijanske regije Veneto u pogledu poslovne saradnje u oblasti poljoprivrede (NUOVO CENTRO ESTERO VENETO) kao i aktuelni programi u domenu sajamskih manifestacija (VERONAFIERE).

Pozivamo sve zainteresovane da nas posete u Hali 1!

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica