Čačanima dodeljene subvencije – Naredne godine biće subvencionisano i đubrivo!

Čačanima dodeljene subvencije – Naredne godine biće subvencionisano i đubrivo!

U narednoj godini poljoprirednici grada Čačka mogu da očekuju i subvencije usmerene ka veštačkom đubrivu, izuzetno važnoj poljoprivrednoj komponenti, a čija su cena i sama nabavka izuzetno pogođeni gopolitičkim dešavanjima u Evropi ali i šire.

veštačko đubrivo u kamionu

U razgovoru sa poljoprivrednicima uprava grada Čačka dogovorila je za narednu godinu da će raditi na meri do 50 odsto subvencionisanja veštačkog đubriva. To je mera koja je za njih veoma važna i bitna, a sve više novca u budžetu narednih godina moraće da se ulaže u poljoprivredu, istakao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Poljoprivreda čini važan deo gradskog budžeta, te su i sredstva odvojena za ulaganja u ovu granu privrede i najavio da će naredne godine biti izdovjena rekordna sredstva.

Preko 7 miliona dinara više je izdvojeno ove godine za poljoprivredu u odnosu na prošlu godinu. U poslednjih šest godina taj budžet značjano uvečan. Naredne godine će biti izdvojeno preko 90 miliona dinara, ako ne i čitavih 100 miliona dinara za poljoprivredu, zaključio je gradonačelnik ovog grada.

Ove godine je dodeljeno je 419 ugovora za 419 poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije grada Čačka, ukupno 67.5 miliona dinara izdvojeno je samo za ove mere, a konkurs je trajao do utroška sredstava, rekao je Todorović i dodao da je opredeljeno 80 miliona dinara u budžetu grada Čačka za ovu godinu za različite mere podsticajne politike poljoprivredne proizvodnje.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica