Rezultati anketa: Da li se vrši kontrola mesa na pijacama?

Rezultati anketa: Da li se vrši kontrola mesa na pijacama?

U prethodnom periodu na portalu agromedia.rs sprovedene su 3 zanimljive ankete.

 

Tokom januara dolazilo je do česte oscilacije temperatura pa smo istraživali šta poljoprivrednici misle kako će to uticati na razvoj različitih biljnih vrsta.

Najveći broj poljoprivrednika smatra da su niske temperature loše za razvoj voćarskih kultura, i da je toplo vreme idealno za razvoj patogena.

Rezultati ankete o izboru hrane koju poljoprivrednici koriste govore da se za ishranu stoke u zimskom periodu najviše koristi seno, pšenica i kukuruz, zatim sledi silaža i posle toga samo kukuruz. Zanimljivo je da je samo 6 poljoprivrednih proizvođača reklo da koristi samo koncentrat.

Kakva je za poljoprivredne proizvođače bila 2017 godina?

Raznovrsna ishrana poželjna je tokom zimskih meseci posebno kod onih životinja koje se gaje za proizvodnju mleka. Sa prolećnim temperaturama i bujanjem vegetacije životinje treba postepeno pripremiti za ishranu sveže hrane.

Pored ove dve ankete, poslednja u nizu bila je vezana za kvalitet proizvoda na našim zelenim pijacama.

Pijaca © Agromedia


Na pijacama se uglavnom može naći uvozno voće i povrće, ali i ono iz domaće proizvodnje. S’ obzirom da je kod nas odavno završena proizvodnja voća, ono je na pijacama uglavnom iz uvoza. Velika većina učesnika ocenjuje kvalitet voća i povrća kao zadovoljavajući, dok je ipak sledeći najpopularniji odgovor da je kvalitet nizak.

Trenutno na našem portalu agromedia.rs aktuelno pitanje je da li se na našim domaćinstvima vrši kontrola mesa nakon svinjokolja. Pozivamo Vas da posetite naš portal i da učestvujete u ovonedeljnoj anketi, ali i da pronađete tekstove koji se bave ovim i sličnim temama.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica