Svet poljoprivrede Prodavnica

Istražujemo: Šta u aprilu sejete/planirate da sejete?

Ruke pune posla, ali baštovani i vredni povrtari znaju da zavrnu rukav. Ali, znaju li odakle početi? Odlučili smo da istražimo i napravili novu nedeljnu anketu početkom aprila.

Svi posetioci sajta imali su priliku da odgovore na pitanje:

Koju povrtarsku kulturu ste posejali ili ćete tek posejati ovog aprila u svojoj bašti?

Na ovo pitanje odgovorila su ukupno 65 posetilaca sajta. Od ponuđenih odgovora mogli su da zaokruže grašak, cveklu, praziluk, papriku ili paradajz.

Posle dve nedelje aprila većina anketiranih odlučila se za setvu paradajza, bilo da su već posejali ili planiraju. Ovu kulturu izabrala su 36 učesnika ankete.

Drugo mesto pripada grašku i cvekli, koji su dobili po 17.4% glasova.

Za praziluk se odlučilo tačno 10% učesnika ankete, odnosno 8 ispitanih, a najmanje glasova sakupila je paprika, svega 6.

Da biste uspešno posejali bilo koje od navedenog povrća predlažemo da posetite agromedia.rs gde trenutno objavljujemo savete i preporuke iskusnih proizvođača i stručnjaka za uspešne radove u bašti.

Za one sa malo skromnijim iskustvom preporučujemo i YouTube kanal pošto se mnogo video instrukcija upravo pravi kako bi prvi koraci u baštovanstvu bili jednostavni, zanimljivi i inspiracija da u tome što duže ostanete.

Na našem sajtu nedeljno pitanje u okviru ankete objavljuje se početkom svake nedelje, i tiče se različitih tema iz poljoprivrede.

Podelite svoje mišljenje na zadatu temu, iznesite svoj stav!

Komentari