Kako da maksimalno iskoristite prirodno svetlo u svom domu ove zime?

Kako da maksimalno iskoristite prirodno svetlo u svom domu ove zime?

Iako zimi ima mnogo razloga za uživanje, kao što su prijatne večeri pored kamina, druženja sa prijateljima i porodicom dok napolju pada sneg, svi znamo da ovi prohladni meseci sa sobom nose kratke dane i minimalne sate sunčeve svetlosti.

svetlo 1

Dok sveće, lampe i drugi vidovi osvetljenja svakako pomažu, ne postoji ništa što može zameniti pravu prirodnu svetlost. Dakle, šta možete uraditi da vaša kuća ove zime dobije što više prirodne sunčeve svetlosti? Dizajneri enterijera predlažu sledeća rešenja.

1. Okačite ogledalo (ili nekoliko)

Ogledala — šta bismo bez njih? Ona su funkcionalna, dekorativna i mogu pomoći da prostor izgleda veće. „Upotreba ogledala je jednostavan način na koji možete da raspršite postojeću prirodnu svetlost u druge oblasti unutar prostora“, objašnjava dizajnerka Mari Klaud . “Savršeno ogledalo može zaista osvetliti sumoran mračni prostor.”

Međutim, postoji određeni način postavljanja ogledala koji je najpogodniji Najbolje je postaviti ogledala tako da budu okrenuta prema prozoru. Pokušajte da koristite prevelika ogledala za zadivljujući efekat.”

Razmislite i o tome šta će se ogledalo reflektovati u pozadini. „Važno je pažljivo proceniti šta će biti ispred ogledala pre nego što ga kupite“, napominje dizajnerka Mišel Martel . „Odraz treba da podigne prostor. Imajte na umu neuredne stolove ili neuredne police. Ogledala bi trebalo da prikazuju najbolje elemente vašeg doma.“

ogledalo 1

2. Okrečite zidove u belo

Ako krečite sobu, predlog je da koristite klasičnu, oštru belu boju. Bela boja izgleda jednostavno i jedan je od najefikasnijih načina da prirodno svetlo trenutno dospe u prostor.

3. Stavite nešto sjajno u prostor

Dodavanje sjajnih predmeta može pomoći prirodnom svetlu da se odbija kroz sobu. Nabavite nameštaj koji ima sjajne elemente koji će reflektovati svetlosne zrake.


4. Razmislite o obliku nameštaja

Nabavite nameštaj čija će struktura poboljšati protok svetlosti u vašem Imajte na umu da glomazniji predmeti blokiraju protok svetlosti u prostoru, pa se prilikom izbora nameštaja opredelite za neke manjih dimenzija koji će takođe uticati na to da vaš prostor bude prozračan.

5. Izaberite pravi materijal

Imajte ovo na umu i materijale kada kupujete nameštaj. Najbolji materijali su oni koji će maksimalizovati protok svetlosti, a to su akril, ratan, i druge prozirne opcije.

zavese 1


6. Održavajte prozore

Da protok svetlosti ne bi bio blokiran, važno je i da se prozori održavaju čistim. Prilikom rasporeda nameštaja i predmeta, imajte na umu da ništa ne bi trebalo da bude pozicionirano direktno ispred prozora. Kada su u pitanju zavese, izaberite lagane materijale koji će pustiti svetlost da teče. Druga opcija su prozirne zavese, koje omogućavaju protok svetlosti.

7. Dodajte šarene elemente

Razmislite o farbanju plafona, ili o svetlim i šarenim tapetama na nekom delu zida, jer će boje vizuelno “otvoriti” vaš prostor.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica