Aplikacijom do brže, preciznije i pouzdanije procene šteta na usevima i plodovima

Aplikacijom do brže, preciznije i pouzdanije procene šteta na usevima i plodovima

Kompanija Generali Osiguranje Srbija, lider u regionu u oblasti digitalizacije procesa i proizvoda, predstavila je novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima.

Osiguranje poljoprivredne proizvodnje - © Generali Osiguranje Srbija

Aplikacija koja predstavlja početnu fazu Generali Agro projekta kreirana je u saradnji sa institutom BioSense koji je u ovoj oblasti među vodećim u Evropi. Osnovne prednosti aplikacije su: efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela i praćenje statusa obrade šteta.

Generali Osiguranje, kao kompanija kojoj je klijent u centru poslovanja, uvek se trudi da razvija svoje usluge i klijentima pruži još bolji servis. Brža, preciznija i pouzdanija procena šteta na usevima i plodovima je za naše poljoprivrednike od izuzetnog značaja posebno u ovom periodu kada se usled grada desi veliki broj šteta na relativno velikom području, rekao je Sava Bogičević, direktor Tehničke direkcije. On je najavio dalju saradnju sa BioSense institutom i kreiranje digitalne platforme koja će pružiti dodatne servise poljoprivrednicima kao što su: vremenska prognoza za parcelu, agro saveti, satelitski i snimci dronom, ali i vršiti automatsku procenu stanja useva, omogućiti dobijanje preporuka za dalje agrotehničke mere, procenu prinosa, kao i eventualnog umanjenja prinosa usled vremenskih uslova. 

Digitalna platforma će omogućiti poljoprivrednicima da na osnovu satelitskih snimaka i drugih podataka sami odaberu optimalno osiguravajuće pokriće za svoje useve. Takođe, oni će moći sami da fotografišu i uz pomoć specijalnih aplikacija koje će biti dostupne na platformi, sami izvrše uviđaj štete. Sve ovo će rezultirati preciznijim i pouzdanijim procenama šteta, kao i jeftinijim osiguranjem, s obzirom na to da se smanjuju troškovi preuzimanja rizika, dodao je Sava Bogičević.

Generali Osiguranje Srbija ima vodeću poziciju u osiguranju poljoprivrede zahvaljujući jedinstvenim pokrićima, kao što su: osiguranje useva od suše i gubitka prihoda, ažurnosti u isplati šteta, mreži specijalizovanih regionalnih agromenadžera, kao i upotrebi novih tehnologija. Cilj kompanije je da uvođenjem novih tehnologija poveća zadovoljstvo svojih klijenata i bitno unaprediti procese utvrđivanja stanja useva i plodova pre zaključenja ugovora o osiguranju, tokom trajanja osiguranja i nakon nastanka štete.

O kompaniji

Generali Osiguranje Srbija je druga po veličini osiguravajuća kompanija u Srbiji i lider u životnom i zdravstvenom osiguranju.

Generali je nezavisna italijanska grupa, sa veoma jakim internacionalnim prisustvom. Osnovana je 1831. godine, nalazi se u svetskom vrhu kada je reč o osiguravajućim kućama i prisutna je u preko 60 zemalja, čiji totalni prihod prevazilazi 68 milijardi dolara u 2017. godini. Generali Grupa zapošljava skoro 71.000 ljudi u svetu i ima čak 57 miliona potrošača i zauzima vodeću poziciju u zapadnoj Evropi sa značajnim prisustvom u centralnoj i istočnoj Evropi i Aziji. Tokom 2017. godine „Corporate Knights ranking“ ubrojao je Generali Grupu među najviše održive kompanije u svetu. U Austriji, centralnoj i istočnoj Evropi i Rusiji, Grupa posluje putem „CEE & Russia Regional Office“ sa sedištem u Pragu i spada u prve tri osiguravajuće kuće u regionu.


Sponzorisani članak
Generali Osiguranje Srbija 
Adresa: Vladimira Popovića 8, 11070 Beograd
Telefon: 0800/222-555
E-mail: [email protected]
Web adresa: www.generali.rs

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica