Predstavljamo vam „Biofor Active“ – tečno mikrobiološko đubrivo

Predstavljamo vam „Biofor Active“ – tečno mikrobiološko đubrivo

Na parceli Zemljoradničke zadruge Inđija obišli smo parcelu pod pšenicom. Ona izgleda veoma lepo i zdravo, pa smo odlučili da saznamo od direktora zadruge kako su postigli ove rezultate.

Miloš Božić, direktor Zemljoradničke zadruge Inđija, otkrio nam je da su u pšenici primenjivali preparat Biofor Active, tečno mikrobiološko đubrivo koje povećava plodnost zemljišta jer deluje na ubrzavanje zemljišnih procesa.

Pšenica je posejana u optimalnom roku, odrađena je zaštita fungicidima protiv korova. Koristili smo Biofor Aktive u količini od dva litra po hektaru. Usev je sada u odličnom stanju pa očekujem dobar prinos. Ovih dana trebalo bi da uradimo još jedan tretman fungicidima i protiv leme.“

Odlično, uz pomoć Biofor Activa sačuvaćete klas, ali i list od žitne pijavice.
 

Pšenica u polju - ©Agromedia 

Predrag Međedović, poljoprivrednik iz Martinaca, odveo nas je na parcelu pod suncokretom.

Na parceli od tri katastarska jutra prvi put je zasejan suncokret. Na ovoj parceli smo takođe primenili Biofor Active u dozi od dva litra po hektaru. Ova doza opravdava svoja sredstva i daje dobar i kvalitetan prinos. Mnogi prave grešku i smatraju ovaj preparat folijarnim đubrivom. On se nanosi u prvom tretiranju hemijom“, rekao je Predrag.

Ovaj preparat deluje u zemlji, ne iznad zemlje i stvara masivan i jak koren. Ukoliko je koren dobar, biće dobra i veća cela biljka“, dodao je ratar.

Sagovornici:
dipl. inž. Đorđe Kojčin, Biofor system d.o.o. Zemun
Predrag Međedović, poljoprivrednik iz Martinaca


 

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica