Pasulj i boranija: Sprečite opadanje cvetova pravim đubrivom

Pasulj i boranija: Sprečite opadanje cvetova pravim đubrivom

Pasulj i boranija zauzimaju značajno mesto u ljudskoj ishrani. Spadaju u namirnice visoke nutritivne vrednosti. Lake su za gajenje i mogu se naći u skoro svakoj bašti. Pored svih osnovnih uslova gajenja, nega  ovih mahunarki u stresnim uslovima jedna je od najvažnijih, posebno u ovom periodu godine.

 

Nakon obilnih kiša koje nas prate poslednjih nekoliko meseci dolazilo je do naglih povećanja temepratura. Kako bi biljke mogle da lakše da formiraju vrežu u ovim stresnim uslovima, potrebno je adekvatno mikrobiološko đubrivo.

Kada gajite pasulj i boraniju u svom vrtu morate znati da je pored formiranja vreže najvažniji trenutak i period cvetanja. Ove povrtarske vrste osetljivije na nedostatak vlage u zemljištu, a još više u vazduhu. Iskustva iz prakse poslednjih godina su pokazala da ograničavajući faktor za gajenje pasulja može da bude niska relativna vlažnost vazduha.

Prihrana pasulja i boranije - © Agromedia 

Tada dolazi do opadanja cvetova, pri čemu ni navodnjavanje ne može mnogo da pomogne, naročito ako je kombinovano sa visokim temperaturama i vrućim vetrom. Zato su bolji su preparati na bazi bakterija idealno rešenje za ovaj problem.

BioEho značajno utiče na ubrzanje metabolitičkih procesa biljaka što dovodi do povećavanja broja plodova, očuvanje lisne mase  i brz oporavak biljaka posle grada, niskih temeperatura, naglih promena vremena, tretiranja pesticidima i drugo. Svi proizvodi BioforSystema su adekvatni i za organsku proizvodnju.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica