List kukuruza dobija žutu boju – Evo šta TREBA da uradite

List kukuruza dobija žutu boju – Evo šta TREBA da uradite

U odnosu na prethodne godine, ovogodišnja setva je pomerena. Nakon toplih dana možemo očekivati intezivno nicanje useva, a tako i korovskih vrsta. Primenom herbicida Basar i Rezon omogućujemo našim usevima nesmetano nicanje bez korovskih vrsta.

Basar i Reson će značajno redukovati prisustvo korova koji će kasnije nići na našim njivama odnosno krupnosemenih korova kao što je ambrozija. Nakon nicanja useva kada kukuruz ima od 2 do 5 listova ukoliko su pristutni uskolisni i širokolisni korovi kombinacijom Talismana i Plamena suzbićemo sve značajne korove. Talisman veoma dobro deluje na korove kao što su divlji sirak iz semena, dok Plamen suzbija veoma dobro širokolisne korove poput ambrozije, poponaca, štireva, lipice…

Ako na našem kukuruzu primetimo određene promene u vidu žućenja listova izazvanim hladnim vremenom ili nekim drugim faktorima uz Talisman i Plamen možemo dodati i određene folijalne prihrane odnosno biostimulatore. Galenika – Fitofarmacija ima i jedan takav proizvod koji se zove Activeg i koji u sebi sadrži azot, fosfor i kalijum ali i amino kiseline i sa njim očekujemo maksimalne prinose.

Drugi proizvod koji se koristi za namenu ishrane kukuruza je Soluveg Forte. Đubrivo je sastava 28% azota, 14% fosfora i 14% kalijuma. Veoma efikasno utiče na prrinos kada se primenjuje u kombinaciji sa Talismanom i Plamenom.

Spozorisani članak, Galenika – Fitofarmacija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica