Kako da ZAŠTITA vaših useva bude LAKŠA i SIGURNIJA

Kako da ZAŠTITA vaših useva bude LAKŠA i SIGURNIJA

Nova prolećna poljoprivredna sezona je na pragu. U sezoni veliku ulogu igraju vremenski uslovi koji omogućavaju da svi prolećni radovi u polju počnu na vreme. S tim u vezi, evo nekoliko aktuelnih saveta i informacija koji vam mogu pomoći da i ove sezone zaštita vaših useva bude lakša i sigurnija.

Zaštita useva

U ovom periodu započinje zaštita lucerišta od korova i zbog toga je potrebno da u vreme kretanja vegetacije maksimalno smanjimo zakorovljenost u ovom usevu. To se posebno odnosi na korov poznatiji kao ’’bela trava’’ ili ’’hoću-neću’’, i to pre nego što se lucerišta zabele. U cilju suzbijanja ovih korova treba koristiti herbicid Corum® u dozi 1,8l/ha ili Pulsar® 40 u dozi 1l/ha koji suzbijaju kako širokolisne tako i uskolisne korove. U praksi su se odlično pokazali i na busolike trave ili livadsko seno. Nakon njegove primene lucerišta ostaju čista cele godine.

Jedna od prvih mera zaštite pred nama je svakako i suzbijanje korova u strnim žitima. Podsećamo da na tržištu postoje relativno nova ali već dokazana i proverena rešenja koja se mogu koristiti u te svrhe. Idealan izbor je herbicid Biathlon® koji rešava najproblematičnije korove u pšenici i ječmu. Njegova primena je jednostavna jer nema strogih ograničenja po pitanju momenta primene ili mešanja sa drugim sredstvima za zaštitu bilja.

Naravno, imati zdravu pšenicu i dobar rod, podrazumeva pametnu i efikasnu zaštitu od bolesti. Ako želite da i na ovom planu postignete savršene rezultate, onda će primena fungicida Priaxor® biti najsigurnije rešenje da listovi ostanu zdravi i u dobroj kondiciji.

Od ove godine, naši proizvođači će imati na raspolaganju i novi „revylucionarni“ fungicid za zaštitu strnih žita pod nazivom Revycare®, koji pruža perfektnu zaštitu od svih ekonomski najznačajnijih bolesti pšenice i ječma.

Podsećamo da se u poljoprivrednim apotekama i zemljoradničkim zadrugama mogu naći korisni BASF štampani materijali sa preporukama i programima zaštite ratarskih kultura, koji takođe sadrže i pregled svih promotivnih ponuda za 2022. godinu.

Takođe, sve relevantne informacije možete potražiti na našem sajtu www.agro.basf.rs ili od naše stručne službe koja je svakodnevno na terenu.

Želimo vam uspešnu i berićetnu sezonu

Sponzorisani članak BASF

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica