VISOKE CENE i slaba prodaja žive stoke u Srbiji! | Cene stoke

VISOKE CENE i slaba prodaja žive stoke u Srbiji! | Cene stoke

Cene stoke su ponovo skočile u Srbiji! Osim toga, tokom prethodne sedmice prodaja je bila slaba. Na stočnim pijacama i u klanicama zabeležen je rast prasadi, teladi, jaradi. Pogledajte kako se kretala ponuda. 

Cena teladi, tovne junadi, krava za klanje i tovnih bikova

Klaničari sa područja pčinjskog regiona protekle su sedmice po višim cenama otkupljivali tovnu junad SM rase telesne mase od 350 do 480 kilograma i tovne bikve telesne mase preko 500 kilograma. Za otkupljenu tovnu junad plaćali su 290 din/kg, a za tovne bikove 280 din/kg.

Rast prodajne cene iste kateogije goveda zabeležen je i na stočnoj pijaci u Novom Sadu, pošto je dominirao iznos od 270 din/kg. U Kragujevcu su protekle nedelje bile više otkupne cene teladi SM rase i krava za klanje SM rase.

Dominantna otkupna cena teladi SM rase telesne mase do 160 kilograma dostigla je iznos od čak 540 din/kg. Dok je najčešća otkupna cena bikova SM rase telesne mase preko 500 kilograma iznosila 300 din/kg u klanicama na području pirotskog regiona.

Cene prasadi, tovnih svinja i krmača za klanje

Rast otkupnih cena prasadi i tovnih svinja evidentiran je u klanicama na području južnobanatskog regiona. Dominantna cena prasadi iznosila je 250 din/kg, a tovnih svinja 175 din/kg.

Obe kategoriije prasadi i obe kategorije tovnih svinja bili su skuplje u odnosu na prethodnu sedmicu na pijaci žive stoke u Novom Sadu. Za prasad su kupci trebali da izdvoje od 240 do 250 din/kg. A za tovne svinje od 180 do 190 din/kg, u zavisnosti od kategorije i kvaliteta grla.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu evidentiran je rast cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma na dominantnih 160 din/kg. Kao i pad cene krmača za klanje na dominantnih 130 din/ kg. U klanicama na području šumadijskog regiona došlo je  do rasta otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma (160 din/kg).

Cene jagnjadi, jaradi, šilježadi i ovaca

Jarad i jagjnad su bila skuplja u odnosu na predthodni period na stočnoj pijaci u Somboru. Kod jaradi je dominirao iznos od 230 din/kg, a kod jagnjadi iznos od 300 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu evidentiran je rast prodajne cene jagnjadi na dominantnih 330 din/kg. Takođe, i pad cene ovnova za priplod na dominantnih 35.000 dinara po grlu. Otkupna cena jagnjadi bila je viša u odnosu na prethodnu sedmicu i u klanicama na području šumadijskog regona. Jer se otkup najčešće odvijao po ceni od 330 din/kg.

Dominantna otkupna cena jagnjadi iznosila je 270 din/kg, a ovaca 140 din/ kg u klanicama na području Nišavskog regiona tokom poslednje nedelje novembra. Klanice sa područja severnobačkog regiona su protekle sedmice otkupljivale jarad po dominantnoj ceni od 220 din/kg. A jagnjad po ceni od 260 din/kg.

Pratite nas

PODELITE VEST

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

Izdvajamo

Prethodna
Sledeći

Povezane vesti

Najčitanije vesti

×

Prijavite se na newsletter

Saznajte prvi sve aktuelnosti