Feketić: Otvorena najsavremenija fabrika premiksa stočne hrane

Feketić: Otvorena najsavremenija fabrika premiksa stočne hrane

Najsavremenija fabrika premiksa za stočnu hranu „Ravago Hemikals” (Ravago Chemicals), izgrađena u Feketiću, u potpunosti je opremljena i počela je da radi. Za izgradnju fabrike i nabavku opreme multinacionalna kompanija „Ravago”, čije je sedište u Belgiji, izdvojila je pet miliona evra.

Otvorena najsavremenija fabrika premiksa za stočnu hranu - © Youtube Printscreen 

Proizvodni kapacitet fabrike premiksa u Feketiću je 12.000 tona godišnje, što čini oko 25 odsto potreba celog regiona za ovim proizvodom. Građevinske radove izvela je belgijska firma „Kordel” (Cordeel), a sva oprema, izrađena po najvišim standardima kvaliteta, stigla je od je od švajcarskog „Bilera” (Buhler), vodećeg globalnog proizvođača u oblasti tehnologije stočne hrane i prehrambenoj industriji.

U toku izgradnje fabrika je bila pod monitoringom eksperata kompanije DSM, lidera u proizvodnji premiksa u svetu, koja je učestvovala u izboru laboratorijske opreme za „Ravago Hemikals”.

Laboratorija je opremljena najsavremenijim aparatima za ispitivanje sirovina i gotovih proizvoda, kakvi su AAS – Atomic Absorption Spectrometer, koji se koristi za analizu minerala i teških metala, HPLC – High Performance Liquid Chromatography, aparat za analizu vitamina, te NIR – Near Infrared Spectrometer Tango, brzi analizator za određivanje Wende analiza.

„U potpunosti se u proizvodnom procesu oslanjamo na primenu nauke i novih tehnologija i to je naš osnovni princip poslovanja. Vrhunski i iskusni stručnjaci zaposleni u našoj kompaniji, kao i moderna tehnologija i najsavremenija svetska laboratorija omogućavaju nam da stvaramo proizvode vrhunskog kvaliteta namenjene ishrani stoke”, ističe generalni direktor „Ravago Hemikals”, Žarko Alargić.

„Kontrolišu se sve sirovine i sa takvim analizama se zna tačno šta se kojom sirovinom unosi u recepturu. Eventualne greške u proizvodnji i neusaglašenost proizvoda praktično ne postoje. Sledljivost u proizvodnji je apsolutna pa se u svakom momentu od krajnjeg proizvoda može vratiti unazad do svake pojedine komponente koja je ušla u fabriku. Na taj način i najmanja greška je isključena”.

„Ravago Hemikals” proizvodi premikse za stočnu hranu koja se koristi u svinjarstvu, živinarstvu, ovčarstvu, kozarstvu, ribarstvu i svim drugim granama stočarstva. Sarađuje sa farmama svih veličina u Srbiji i regionu i doprinosi unapređenju bezbednosti hrane i kvaliteta stočarske proizvodnje.


Izvor: RTV

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica