Ova pšenica dala je NAJBOLJE rezultate u LOŠIM USLOVIMA

Ova pšenica dala je NAJBOLJE rezultate u LOŠIM USLOVIMA

Pšenice koje imaju osje su mnogo otpornije od drugih pšenica i veoma zahvalne za uzgoj, posebno u godinama kada vremenske prilike nisu povoljne za ovu ratarsku kulturu. Predstavljamo vam sortu koja je dala najbolje rezultate do sada, baš u ovakvim uslovima.

Na parceli „raroš 51“ posađena je pšenica na površini od 41 hektar. Prema rečima Gorana Čavića, setvena norma je bila 245 kilograma, a setvu su obavili 22.10.

On je jako zadovoljan kako pšenica izgleda, s obzirom da nije bilo kiše poslednjih 3 meseca. Reč je o sorti Izalco. Karakteristika ove sorte je da ima osje, otporna je na poleganje i mnogo otpornija na bolesti od drugih pšenica. Ne spada u red visokoprinosnih, već je registrovana kao poboljšivač.

Goran očekuje prinos od oko 5 tona.

Svim proizvođačima ratarskih kultura on savetuje da posade Izalco, jer je reč o poboljšivaču, a on bi trebalo da ima bolju cenu od ostalih sorti.

Goran ne krije ni svoje zadovoljstvo saradnjom sa kompanijom Agromarket. Njihovu pšenicu koristi dugi niz godina, kao što su Sobred i Sostin, a reč je o sortama koje donose izuzetno visoke i stabilne prinose.

Sagovornik: Goran Čavić

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica