Zemlji moramo da VRAĆAMO da bi nam dala!

Zemlji moramo da VRAĆAMO da bi nam dala!

Kao i svake godine, već 10 godina unazad, kompanija Biofor System učestvovala je na Sajmu u Novom Sadu. Spec. dipl. inž. Bogdan Žigić iz kompanije Biofor System, objasnio nam je šta za ovu kompaniju znači učešće na Sajmu i susret sa starim, ali i novim klijentima i saradnicima.

Kako nam je Bogdan objasnio, Sajam je veoma važno mesto susreta sa poljoprivrednim proizvođačima. Najvažnije je da su proizvođači zadovoljni, to jest da su zadovoljni pšenica, suncokret, kukuruz i sve ostale kulture na kojima se primenjuje Biofor rešenje.

Svaka godina je drugačija, neke su vrlo izazovne, neke su laganije, ali je uvek važno reagovati u trenutnim okolnostima adekvatnim merama kako bi se osigurao visok prinos i kvalitetan rod. U kompaniji Biofor System su u tom smislu izuzetno posvećeni unapređenju kvaliteta zemljišta i rad na potencijalu plodnosti zemlje.

BTZ tehnologija u cilju postizanja plodnosti zemljišta 

Kako nam je Bogdan objasnio, BTZ tehnologija usmerena je ka postizanju visoke plodnosti zemljišta. To je zapravo set proizvoda koji se koriste u različitim vegetacionim periodima, sa ciljem da se u toku jedne godine podigne potencijal rodnosti zemljišta i to na PRIRODAN način. Ovakva zemlja se mnogo lakše obrađuje, spremnije dočekuje sledeću sezonu, a ideja iza ove tehnologije je da se zemlji, a ne samo da se uzima od nje.

Na kraju ciklusa, nakon žetve, poslednji a ne manje važan korak je tretman đetvenih ostataka. U tom smislu, BioPlug se već godinama dokazuje i pokazuje kao sjajno rešenje za pretvaranje žetvenih ostatak organsko đubrivo.

Sve veće interesovanje voćara i povrtara za BTZ tehnologiju

Preparate koji spadaju u BTZ tehnologiju mahom koriste ratari. Međutim, sve je veće interesovanje voćara i povrtara. Kako nam je Bogdan objasnio, ova tehnologija je naročito prepoznata van granica naše zemlje, pa Biofor System dosta izvozi svoje preparate voćarima i povrtarima.

Zasadi voća i povrća podrazumevaju intenzivnu obradu zemljišta, pa BTZ sistem, biološki tretman zemljišta, upravo obezbeđuje podizanje kvaliteta zemljišta koje je sposobno da duže zadrži vlagu kao i da biljkama omogući iskorišćavanje hranljivih elemenata na pravi način.

Fortifikacija biljaka je budućnost poljoprivrede

Ojačavanje biljaka i podizanje kvaliteta zemljišta daje zdravu podlogu za poljoprivrednu proizvodnju. Upravo je zato širom sveta biološki tretman zemljišta prepoznat kao sjajno rešenje za postizanje ovih rezultata i podizanje imunog odgovora biljke.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica