Prinos kukuruza i pšenice VEĆI, a vratile se i gliste! Ovo je RECEPT Predraga iz Zrenjanina!

Prinos kukuruza i pšenice VEĆI, a vratile se i gliste! Ovo je RECEPT Predraga iz Zrenjanina!

Kako bi poljoprivredna proizvodnja bila uspešna na duge staze, važno je ne samo uzimati od zemlje, nego joj i vraćati. Iz tog razloga, primena preparata koji na najbolji mogući način podržavaju i potpomažu ceo proizvodni proces je ključ uspeha svakog poljoprivrednika. Razgovarali smo sa Predragom Vukovim iz Zrenjanina i zamolili ga da nam otkrije na koji način postiže kvalitetne useve, visok prinos i kvalitet zemljišta.

Predrag Vukov gaji pšenicu i kukuruz na površini od 200 hektara. Biofor System preparate počeo je da primenjuje pre 4-5 godina, i to kako kaže vrlo oprezno. Na samom početku probao je preparat BioGnezdo na semenu pšenice i kukuruza, ubrzo su intenzivirali primenu šireg spektra preparata, da bi danas radili na svim površinama kompletnu Biofor System tehnologiju: Biofor Active, BioGnezdo, BioEho, BioP, Nitrogenius i BioPlug.

Biofor System preparati – prednosti korišćenja

Kako nam je Predrag objasnio, sa primenom Biofor preparata počeli su bojažljivo. Međutim, ubrzo su uvideli da usevi mnogo bolje izgledaju, da je mnogo bolji kvalitet i zrna pšenice i zrna kukuruza, kao i da je prinos veći. Ne manje važno od toga, Predrag tvrdi da je zemljište mnogo bolje, lakše se obrađuje, a pojavile su se čak i gliste u mnogo većem broju u odnosu na ranije. Nakon što se uverio u sve ove rezultate, Predrag nije imao nikakvu dilemu – u potpunosti se opredelio za BTZ tehnologiju.

Podrška stručnjaka je veoma važna

Stručna služba kompanije Biofor System je uvek dostupna poljoprivrednim proizvođačima. Kada ima problem ili dilemu, Predrag zna da uvek može da se obrati stručnjacima koji su ,,dan/noć” dostupni i spremni da pomognu i usmere proizvođača.

Zemlji treba vratiti, a ne samo uzimati

Predrag je vrlo svestan da obrada zemlje ne sme da ide u jednom pravcu i da ne sme da se svodi na samo uzimanje, već i na davanje. S obzirom na to da koristi organsko đubrivo, dodatno je bio motivisan da koristi Biofor System tehnologiju zbog što boljeg iskorišćenja hranljivih materija i kvaliteta zamljišta.

Inače, Biofor preparate Predrag je preporučio i svom kolegi i prijatelju, upravo zbog svih prednosti korišćenja, kao i zbog rezultata koji se vide gotovo odmah.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica