Kompanija RWA predstavila nove proizvode na Zlatiboru

Kompanija RWA predstavila nove proizvode na Zlatiboru

Ne kažu bez razloga „kako poseješ, tako ćeš da žanješ“, bliži se prolećna setva, i poljoprivrednici moraju da se prihvate posla. Kompanije pripremaju nove proizvode, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila što uspešnija. Tako i kompanija RWA, i ove godine zadovoljstvo svojih klijenata stavlja na prvo mesto.

 “Trudimo se da učimo od onih najboljih, RWA već duže vreme radi na projektu G Seed seme, to znači da matična kompanija želi da pod sopstvenim novim brendom okupi veliki broj hibrida vrhunske genetike. Ove godine ćemo da ponudimo dva nova proizvoda. Reč je o hibridima  suncokreta Tweetor i SY Caruso. Nastavljamo sa projektom, za dve do tri godine ćemo u potpunosti promeniti naš portfolio, obogatiti ga i nadamo se da ćemo u veoma kratkom vremenskom periodu koji je ispred nas zauzeti zaista veliki market šer u kukuruzu pre svega i suncokretu”, rekao je Goran Medić, direktor prodaje semena iz kompanije RWA.

A najbolje o RWA proizvodima mogu da govore oni koji ih koriste.

“Uglavnom sve što RWA prezentira, to mi od njih preuzmemo, semena kukuruza, suncokreta i soje. Ocenio bih saradnju kao veoma uspešnu”, rekao je Miroslav, vlasnik firme Alfa Agrar iz Beograda.

“Koristio sam preko 10 vrsta njihovih hibrida, normalno uz adekvatno đubrenje i primenu hemijskih sredstava. Ne bih mogao da izdvojim koji je hibrid bio najbolji, svi su odlični, naravno uz red, rad i adekvatno primenjenu agrotehniku, nećete se pokajati, rekao je uspešni poljoprivrednik iz Medveđe.

“Počeo sam da sarađujem za kompanijom RWA, zahvaljujući  njihovom terenskom radu, obliazili su me, u Čurugu su prisutni više godina. Probao sam i uverio se u kvalitet proizvoda. Znači sve to što oni pričaju ako se ne dokaže na njivi-pada u vodu, a njihova priča nije pala u vodu i ja sam prezadovoljan”, rekao je poljoprivredni proizvođač Simetić Goran iz Čuruga.

“Imali smo veoma dobra iskustva sa semenom soje, naročito Vendi koja je visoko prinosna, sa Tamborom koji je jedinstvena sorta sa odličnim genetskim potencijalom, hibridom Ulix i sortom pšenice Sofru, koja ima velike prinose. Saradnju ćemo nastaviti u daljem periodu, sviđa nam se stabilnost, poslovna korespodencija na visokom nivou, RWA je korektan partner”, rekao je poljoprivrednik iz Srbobrana.

Prošle godine kompanija RWA je izvezla na srpskom tržištu oko 140.000 tona pšenice, suncokreta, soje i uljane repice. Sa novim proizvodima u ponudi, očekuju se još bolji rezultati. Dobar spoj nauke i prakse u poljoprivrednoj proizvodnji zagarantovan je recept za uspeh.


Sagovornici: 

Goran Medić, direktor prodaje semena iz kompanije RWA

Anketa, poljoprivrednici iz Srbije


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica