Do najboljeg napretka biljke POSLE SETVE dolazi se OVIM tretmanima: Saveti kompanije Biofor System

Do najboljeg napretka biljke POSLE SETVE dolazi se OVIM tretmanima: Saveti kompanije Biofor System

Kako da biljka napreduje posle setve? Kakve benefite dobija kada se koristi mikrobiološko đubrivo? Evo odgovora, a ujedno i preporuka stručnjaka kompanije Biofor System.

Kako navode iz kompanije Biofor System, iz dosadašnjih primena BioGnezda u usevima kukuruza zaključeno je da seme biljke posle tretmana uspeva da ostvari brži start.

“Biljka bolje koristi rezerve hraniva koje postoje u samom semenu uz primenu BioGnezda. S druge strane, Biofor Active je preporučen za herbicidni tretmane. Sadrži žive, zemljišne, korisne bakterije koje će omogućiti biljci da ima dobro razvijen koren”, objašnjava dipl. inž. Bogdan Žigić.

Šta se postiže primenom ovih preparata?

Kada u njivi nedostaje stajnjak, svake godine se umanji količina humusa. Manje humusa znači slabije dejstvo mineralnih đubriva koja se unose u zemlju, objašnjava Žigić.

“Svi mikroorganizmi koji su deo preparata iz naše ponude dolaze sa njiva. Oni postižu efekat da povećavaju broj mikroorganizama u celoj njivi, menjaju njivu i dižu plodnost njiva, što je prekopotrebno našim ratarima”, ukazuje on.

Sagovornik: dipl. inž. Bogdan Žigić

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica