Do kompletne zaštite SOJE uz ove preparate — PROVERENO Dobra rešenja za Sve Tretmane

Do kompletne zaštite SOJE uz ove preparate — PROVERENO Dobra rešenja za Sve Tretmane

Do kompletne zaštite soje u nekoliko proverenih koraka! Kompanija Adama preporučuje preparate koji su primenjeni u specifičnim etapama zaštite soje, počevši od prvog tretmana, sve do suzbijanja sirka. Čujte kada su preparati iz njihove ponude upotrebljeni i protiv čega.

Proizvođač soje Bubanj Vladimir bio je jedan od proizvođača kod kojih se primena jednog od preporučenih preparata pokazala delotvornom u protekloj godini. Ovaj proizvođač iz Bačke Palanke rešenje za suzbijanje ambrozije i štira pronašao je u primeni preparata Mistral.

Savetnik kompanije Adama Dušica Popović podelila je i raspored upotrebe ostalih preparata u različitim tretmanima i protiv različitih korova.

“Za tretman posle nicanja soje kompanija Adama nudi preparat Saltus. Njega odlikuje veća količina aktivne materije u odnosu na ostale preparate na tržištu, stoga mu je doza duplo manja, između 0,5 i 0,6 l/ha. Može da se koristi jednokratno i dvokratno”, navodi Dušica Stojanović.

Zbog čega je Kalif sve više u upotrebi?

Preparat Kalif sadrži aktivnu materiju Klomazon, koja je u proteklim godinama dobila na intenzitetu primene, pošto se pokazuje delotvorna u suzbijanju ambrozije.

U ponudi kompanije Adama nalaze se i preparati za suzbijanje uskolisnih korova. Reč je o preparatima Leopard, Agil i Diler.

Diler je posebno pogodan ako je fokus na zaštiti soje od sirka.

 


Sagovornik: Dušica Popović

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica