Centralni Dani polja kompanije RWA na imanju Stari Tamiš

Centralni Dani polja kompanije RWA na imanju Stari Tamiš

Na imanju „Stari Tamiš“ kompanije Almex, u Pančevu, organizovani su centralni Dani polja kompanije RWA Srbija. Brojni poljoprivredni proizvođači nisu propustili priliku da se sretnu sa svojim partnerima, razmene iskustva i nauče nešto novo.

„Druženja poput ovog su veoma važna kako bismo razmenili dragocena iskustva. Danas smo predstavili 15 hibrida kukuruza, od kojih bih izdvojio već poznat Ulyxxe i hibride relativno nove genetike Tweetor i Akinom, to su hibridi koje na prvom mestu karakteriše potencijal prinosa, brzo otpuštaju vlagu i položaj klipa je pogodan za kombajniranje“, istakao je Mihajlo Carević iz kompanije RWA Srbija.

Mihajlo Carević, RWA Srbija © Agromedia

Pored hibrida kukuruza predstavljeni su i hibridi soje i suncokreta.

Dani polja kompanije RWA Srbija © Agromedia

„To su naša sorta soje Wendy koju poljoprivredni proizvođači vrlo dobro znaju, ali i nove Maggy i Sinfonia koje imaju izuzetan potencijal. Od suncokreta Flamenco, Fushia i Caruso, koji zahvaljujući svom kvalitetu i potencijalu polako zauzimaju svoje mesto na tržištu. Rezultati su izvanredni, a to nam potvrđuju i naši proizvođači sa kojima smo u svakodnevnom kontaktu“, rekao je za Agromediju Mihajlo Carević.

Dani polja kompanije RWA Srbija © Agromedia

Kompanija RWA Srbija nedavno je proslavila desetu godinu uspešnog poslovanja. Poljoprivredni proizvođači nisu krili zadovoljstvo kada je reč o saradnji koju su ostvarili i kvalitetu hibrida koje RWA nudi.

„Sa kompanijom RWA Srbija sarađujem već pet godina, uslovi su jako dobri i veoma sam zadovoljan. Zahvaljujući njihovim sortama ostvarujem dosta dobre prinose i planiram da povećam površine pod njihovim sortama“, rekao je poljoprivrednik Bogdan Pavlov.


Proizvodi kompanije RWA omiljeni u Subotici

„Prvi put smo gosti, dolazimo iz Južnog Banata, sve ovo što smo videli ovde izgleda izuzetno, prema tome očekuju se i maksimalni prinosi. U narednom periodu sigurno ćemo probati neke od ovih sorti“, rekao je za Agromediju poljoprivrednik Dragan Petrović. 

Dani polja kompanije RWA Srbija © Agromedia


„Došao sam zbog dobrih hibrida, ali još boljih domaćina. Sejem i kukuruz i pšenicu, prezadovoljan sam“, izjavio je Đorđe Đekić.

Posle prezentacije svih hibrida iz ponude kompanije RWA Srbija i kratkog obilaska oglednih parcela, druženje uz ručak i muziku nastavilo se do kasnih popodnevnih sati. Razloga za slavlje, kako predstavnika kompanije, tako i poljoprivrednih proizvođača bilo je na obostrano zadovoljstvo i više nego dovoljno!


Sagovornici:

Mihajlo Carević, RWA Srbija

Bogdan Pavlov

Dragan Petrović

Đorđe Đekić

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica