Biofor System: NIKAD nije kasno da se osigura kvalitetan rod!

Biofor System: NIKAD nije kasno da se osigura kvalitetan rod!

Setva je već odavno završena, ali poljoprivrednici moraju tokom celog procesa proizvodnje da vode računa o različitim fazama, da pomognu biljkama adekvatnim merama kako bi osigurali kvalitet, visok prinos, ali i dobru strukturu zemljišta. Slavica Cuca Drakulić iz kompanije Biofor System, objasnila nam je na koji način preparati kompanije Biofor System pomažu poljoprivrednicima da uspešno završe ,,utakmicu”, pa čak i kada deluje da je možda kasno da se nešto preduzme.

Nikada nije kasno za pomoć biljkama

Pitali smo Slavicu, da li poljoprivredni proizvođači koji nisu koristili Biofor preparate od samog početka mogu u ovom trenutku da pomognu svojim biljkama, ili je za to ipak kasno. Kako nam je Slavica objasnila, nikad nije kasno da se u bilo kojoj fazi pomogne biljkama i iskoristi potencijal preparata.

,,Nije kasno, usevi su toliko šaroliki, ima gde je ponovljena setva, gde treba što pre sa Biofor Aktivom da se ubrza ukorenjivanje, da biljka dobro krene, iako je mimo svih rokova kasno posejana. Imamo useve gde je blokiran fosfor, gde su kukuruzi pocrveneli. Idemo sa preparatom BioP, da se mobiliše fosfor, da biljka prevaziđe taj nedostatak fosfora koji je nastao i zbog suše i zbog hladnog vremena”, objašnjava naša sagovornica.

Sa druge strane, kulture kao što su soja i šećerna repa su sada u fazi kada im je potrebna pomoć u vidu fungicida (soja) i herbicida (šećerna repa), a BioEho kao biostimulator u ovoj fazi radi sjajan posao u smislu pripremanja biljke da bude otporna na bolesti i različite uzroke stresa.

S obzirom na to da je ova sezona veoma specifična, treba napomenuti da će već za par nedelja početi žetva određenih kultura kao što je ječam. U tom smislu, nikako ne treba zaboraviti na tretman žetvenih ostataka. BioPlug se izdvojio kao preparat koji je u tom smislu najbolji saveznik proizvođača.

Omogućava stvaranje organskog dela koji čuva i minimalnu količinu vlage koja padne, a deluje poput sunđera koji polako otpušta tu preko potrebnu vlagu, kako bi se biljka nahranila.

Stručna služba Biofora uvek na raspolaganju

Stručnjaci iz kompanije Biofor System su uvek dostupni i rado izlaze u susret poljoprivrednim proizvođačima. Spremni su da izađu ne teren, ustanove o kakvom se problemu radi, a zatim i da daju adekvatne savete i pomognu poljoprivrednicima da te probleme prevaziđu.

Tokom Novosadskog sajma vas predstavnici kompanije Biofor čekaju u Master hali, veoma ćete ih lako prepoznati i naći. U okviru njihovog štanda je kao i uvek istaknut natpis BTZ, koji podrazumeva tehnologiju biološkog tretmana zemljišta koja za cilj ima poboljšanje kvaliteta zemljišta, na kome će rasti zdrave, kvalitetne biljke, koje na samom kraju daju i odličan prinos.


Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica