Avenue + Aneri – pšenice za stabilan prinos

Avenue + Aneri – pšenice za stabilan prinos

Galenika-Fitofarmacija u svojoj ponudi ima visokokvalitetne sorte pšenice koji svakom proizvođaču garantuju stabilne prinos. Takve su i sorte Avenue i Aneri. Avenue je sorta pšenice koja je prošle godine bila najprodavanija sorta u našoj zemlji.

Avenue – najprodavanija sorta pšenice

Lidija Mitić stručnjak iz kompanije Galenika-Fitofarmacija kaže da sorta pšenice Avenue ima posebne sortne karakteristike zbog čega je najtraženija sorta na našem tržuštu.

Pored toga što ima jako visok potencijal prinosa, reč je o veoma niskoj pšenici kojoj nije potrebno dodavati regulatore rasta, a samim tim se i lako žanje. Visoko je tolerantna na sve najznačajnije bolesti pšenice.

Aneri – sorta duže vegetacije

Ova sorta pšenice je nešto duže vegetacije, malo viša od sorte Avenue, krupnijeg zrna, a daje i vrhunske prinose. U nekim delovima Vojvodine, prati u stopu sortu Avenue kada je reč o prinosu. Negde je čak za nijansu bolja od Avenue u prinosima. Visoko je tolerantna na ekonomski najzanačajnije bolesti pšenice.

Proizvođači se nakon testiranja uvek odlučuju za sorte pšenice Galenike-FItofarmacije. Vasa Todoran iz Lokve kaže da se za ove sorte odlučuje pre svega zbog vrhunskih rezultata koje je u prethodnim godinama imao sa ovim sortama.

Vasa je pokušao da ih gaji na manjim površinama, a ako se pokažu dobro na njihovim parcelama odlučuju se za njih. Kvalitet pšenice dokazuje i to što porodica Todoran proizvodi sorte pšenice Galenike-Fitofarmacije na preko 50 odsto svojim površina.

Galenika-Fitofarmacija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica