300 do 500kg kukuruza VIŠE po hektaru? OVO je kombinacija koju Goran Malušev ne namerava da menja!

300 do 500kg kukuruza VIŠE po hektaru? OVO je kombinacija koju Goran Malušev ne namerava da menja!

Goran Malušev iz Jasenova na 100 hektara obrađuje pšenicu, kukuruz i suncokret. Koristeći Biofor preparate, pre svega đubriva, uspeva već godinama da ostvari veći prinos ali i da održi kvalitet zemljišta.

Goran koristi Biofor preparate već 6 godina i kako sam kaže, za sada je zadovoljan jer su rezultati odlični. Kada je prinos u pitanju, vaga je najveću razliku pokazala na kukuruzu, pa je Goran po hektaru dobio i do 500kg više uz primenu Nitrogeniusa.

Inače, Goran je najpre počeo da koristi preparat Bioplug, za razgradnju žetvenih ostataka. Kasnije se odlučio i za BioGnezdo, a zatim i za BioP, BioEho i Nitrogenius. Na početku je krenuo sa 10% zemljišta, da bi nakon dobrih rezultata uključio cele površine.

Osim većeg prinosa, tu je još jedan pozitivan aspekt korišćenja Biofor preparata koji je Goran primetio – zemljište je rastresitije, lakše se obrađuje i bolje čuva vlagu.

,,Čuva vlagu pogotovo zbog tog Biopluga. Razgradi sve, nema ništa, pravi humus i zemlja je rastresita, lakše se, obrađuje”, odgovara Zoran na pitanje o kvalitetu zemljišta.

Saradnju sa stručnjacima iz Biofor kompanije ocenjuje kao sjajnu. ,,Dođu, obiđu parcele, šta treba kad da se radi, oni kažu i to se radi. Za sad nije bilo greške, nastavljamo saradnju”, zadovoljno potvrđuje Goran Malušev.

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica