Tajna uspešnih proizvođača paprike

Tajna uspešnih proizvođača paprike

Gajenje paprike na otvorenom polju jedna je od najzahtevnijih vrsta poljoprivredne proizvodnje. Nijedna godina nije ista, različiti vremenski uslovi diktiraju pojavu raznovrsnih bakterija, virusa i štetočina, zato u ovom poslu opstaju samo najiskusniji povrtari koji znaju kako da pronađu odgovarajući lek za svaku bolest u polju paprike, ali i pravog partnera na putu do dobrih prinosa i kvalitetnog roda.

„Koristim gotovo sve proizvode kompanije Galenika-Fitofarmacija. Nikada me nisu izneverili. Protiv grinja, vaši, tripsa koristim Fobos EC, Harpun i mnoge druge“, otkrio nam je tajnu svog uspeha, iskusni povrtar Nenad Milošević.

Paprike © Agromedia

Milošević sa kompanijom Galenika-Fitofarmacija sarađuje već desetak godina i svake godine je, kaže, tim partnerstvom sve više zadovoljan.

„Volim da kupim domaće, Galenika-Fitofarmacija je naša kuća. Ljudi koji sarađuju sa nama, tj. stručnjaci ove kompanije su uvek dostupni, u svakom trenutku mogu da dobijem dobar savet od njih. Što se tiče hemije, cene su pristupačne“, rekao je Nenad Milošević.

Paprike © Agromedia

U proizvodnji paprike pored zaštite veoma je važna i pravilna i izbalansirana ishrana i navodnjavanje, s obzirom na to da Galenika Fitofarmacija osim kompletne zaštite za sve faze razvoja paprike u ponudi ima i najraznovrsnija tečna, čvrsta, organska i folijarna đubriva preporuke stručnjaka iz ove kompanije uvek su sveobuhvatne, ali i precizne.

„Trudimo se ukoliko je u našoj moći uvek da izađemo svim proizvođačima u susret. Konstantno i svakodnevno pratimo stanje na terenu. Našim proizvođačima šaljemo i sms kada je u pitanju preporuka za pravovremenu primenu“, objasnio je Stanoje Branković iz stručne službe kompanije Galenika-Fitofarmacija.

Naš domaćin preparate Galenike-Fitofarmacije koristi i u drugim kulturama na svom imanju i do sada ga, kaže, nisu nikada izneverili.

Sagovornik:

Nenad Milošević, Pojate

Dipl. Inž. Stanoje Branković, Galenika-Fitofarmacija

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica

.