Samo za povrtare: Uskoro Savetovanje o savremenoj proizvodnji povrća

Samo za povrtare: Uskoro Savetovanje o savremenoj proizvodnji povrća

 Savetovanje povrtara u Novom Sadu - © Agromedia

Događaj od velikog značaja za sve proizvođače povrća u Srbiji – 21. Savetovanje povrtara “Savremena proizvodnja povrća” održaće se u petak 14. februara u velikoj sali i holu u Master centru Novosadskog sajma.

Vojvođansko društvo povrtara i Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti SANU organizuju 21. Savetovanje povrtara i izložbu povrća pod nazivom “Savremena proizvodnja povrća”Na samom početku godine okupiće se veliki broj povrtara, agronoma i i eminentnih ljudi iz naučne javnosti kako bi se ukazali na probleme koji prate savremenu proizvodnju povrća, ali i da bi se istakli neki dobri primeri u ovom sektoru poljoprivrede. Važan deo ove manifestacije će biti i izložba, gde će se zarugari, udruženja i profesionalni proizvođači predstaviti sa svojim proizvodima. 

Prema rečima organizatora Savetovanje je odlična prilika da se razmene mišljenja i iskustva među proizvođačima, udruženjima, predstavnicima zadruga, ali i velikog broja domaćih i inostranih firmi. Cilj ovog okupljanja je unapređenje povrtarske proizvodnje primenom pravilne agrotehnike, dobrim odabirom najproduktivnijih sorti i hibrida povrća, kao i implementiranje odgovarajućih mera nege i zaštite povrtarskih kutlura od različitih prouzrokovača bolesti i štetočina. 

Povrtari moraju pratiti sve savremene zahteve proizvodnje kako bi osigurali svoje mesto kako na domaćem tako i na stranom tržištu. A jedan od načina da to urade je posećivanje stručnih skupova kao što je 21. Savetovanje povrtara. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da posete Naučno – stručni skup “Savremena proizvodnja povrća” na Novosadskom sajmu.

Ulaz na sajam, izložbu povrća i Savetovanje je slobodan!

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica