Proizvodnja paradajza: Sistematičnim radom do najboljeg ploda

Proizvodnja paradajza: Sistematičnim radom do najboljeg ploda

Saradnja firme KONUS GLORIJA i španske semenske kuće FITO urodila je plodom. Trud se isplatio. Pored krastavaca salatara, dinja i tikvica, sada slobodno možemo preporučiti i odličan indeterminantan paradajz.

Otkup Ranera u Stajkovcu - © Konus Glorija 

Nekoliko godina unazad sistematski je rađeno na istraživanju i pronalaženju paradajza koji bi ispunjavao prohteve tržišta. Iz veoma velike ponude paradajza semenske kuće Fito, preko 180 ispitanih hibrida, trebalo je izdvojiti, uporediti i pronaći najbolje.

Kao najbolje rešenje i najadekvatniji hibrid za naše podneblje je izabran RUNNER F1. Posebno dobre rezultate postigao je u srcu povrtarske proizvodnje, u Leskovcu.

Otkup Ranera u Stajkovcu - © Konus Glorija 

Ovogodišnja proizvodnja paradajza u oba ciklusa, kako proletnjem tako i u letnjem potvrdila je kvalitet ovog hibrida i na svim ostalim lokacijama širom Srbije. Zahvaljujući ranostasnosti pokazao se kao logičan izbor i kao odlicna alternativa dosadašnjim hibridima.

Proizvođači su ga prihvatili zbog ranostasnosti, prinosa i jedinstvenog paketa otpornosti na najopasnije bolesti i štetočine; na nematode, plesnivost lista paradajza, pepelnicu i virus bronzavosti (TSWV), a trgovci zbog transportabilnosti i atraktivnih plodova jarko crvene boje.

Otkup Ranera u Stajkovcu - © Konus Glorija 


Zbog svih tih osobina hibrid RUNNER se nametnuo kao dobar izbor paradajza u svim periodima proizvodnje.

Distribuciju semena na teritoriji Srbije vrši KONUS GLORIJA iz Zemuna dok kupovinu možete obaviti u svim bolje snabdevenim poljoprivrednim apotekama.

Sponzorisani članak


Konus Glorija
Konus Glorija - © Konus Glorija
Ulica: Dobanovačka 52, 11080 Zemun – Beograd
Tel/fax: 011 26 19 676, 011 316 85 19
E-mail: [email protected]

Komentari

E-KNJIGA

Vodič za uspešno gajenje borovnica